Varaždin potopio Rijeku, Split preokretom do pobjede u Križančevom debiju

U PRVIM dvama današnjim utakmicama 19. kola HNL-a Varaždin je pobijedio Rijeku 3:0, a Split je u Koprivnici s 1:2 bio bolji od Slaven Belupa.

Iako su u prvenstvenoj pauzi ostali bez svog najboljeg igrača Josipa Brezovca, Varaždinci su pomalo iznenađujuće s tri komada ispratili Riječane. U reprizi ogleda iz četvrtfinala Kupa, gdje je momčad iz baroknog grada slavila u oba susreta, Varaždin je poveo već u četvrtoj minuti - preko Davora Vugrinca koji koristi zbunjenost riječke obrane.

Rijeka je zaigrala nešto ofenzivnije nakon primljenog gola, imala i nekoliko ozbiljnih pokušaja za izjednačenje (Štrok, Miloš, Đalović), ali na poluvrijeme se ipak otišlo s - 2:0. Udarac Filipa Škvora na isteku prvog dijela odbio se od prečke, kako su suci priznali, iza gol-linije. U nastavku je riječka nada da mogu izjednačiti tinjala tek 13 minuta, prije nego je Dominik Glavina riješio sve dvojbe i osigurao tri boda domaćinima.

Poput Varaždina, i Slaven Belupo je imao odličan ulazak u utakmicu sa Splitom, u kojoj se u HNL vratio Ivica Križanac. U 14. minuti prinova Farmaceuta Leon Benko zavukao je jednu loptu ispod Vukovića za - 1:0. Slaven se držao još nekih 10-ak minuta, da bi nastavak susreta u potpunosti pripao Splićanima.

Do izjednačenja su igrači Ivana Katalinića stigli u 30. minuti preko Bojana Golubovića i s neriješenim rezultatom otišlo se na odmor. Potpuni preokret uslijedio je u 60. minuti, kada Sead Bučan donosi vodstvo Crvenima koje nisu ispuštali do kraja utakmice.

Pročitajte više