OSMINA FINALA KUPA

VARAŽDIN - RIJEKA 1:2 Sjajan gol Rijeke u sudačkoj nadoknadi za četvrtfinale Kupa

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

RIJEKA je u sjajnoj utakmici u osmini finala Kupa u gostima pobijedila Varaždin 2:1 i prošla u četvrtfinale. Gol za pobjedu postignut je u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Gosti su bili bolji gotovo cijeli susret, a trebali su voditi već u prvih 20 minuta. Kulenović je već u šestoj minuti zapucao dobru šansu - pobjegao je obrani domaćina i pucao s 13 metara, ali nije pogodio okvir gola. 

U devetoj minuti je imao još bolju priliku. Fintom je izbacio jednog stopera domaćih u šesnaestercu, dobro ciljao drugi kut, ali onda se ukazao drugi stoper i spriječio siguran pogodak. Kulenović je tražio penal, no lopta je obrambenog igrača pogodila u rame.

Rijeka, koja ove sezone i inače ima velikih problema s ozljedama i koronavirusom, već je u 12. minuti ostala bez kapetana Ivana Tomečaka. Nije jasno kako se Tomečak ozlijedio, no izašao je šepajući, a umjesto njega je ušao Braut.

Sljedećih dvadesetak minuta je Rijeka nastavila pritiskati, ali nije mogla stvoriti pravu šansu. Onda se u 32. minuti dogodio novi šok. Braut je stradao u duelu pa je također morao izaći, a umjesto njega je ušao Arsenić.

Varaždinaca napadački nije bilo nigdje u prvom dijelu sve do 39. minute, kada su poveli. Ivan Posavec je sjajno pogodio glavom nakon ubačaja Drožđeka iz kornera.

Murić donio preokret

Rijeka je u drugom poluvremenu krenula po izjednačenje, no Varaždin se odlično branio i otežavao je igru gostiju u posljednjoj trećini. Gosti su ipak počeli dizati ritam od 60. minute kada je Robert Murić postao sve više nezadrživ za domaću obranu. Tako je u 76. minuti nakon Murićevog ubačaja iz kornera lopta došla do Halilovića koji je s ruba kaznenog prostora ponovno ubacio, a u skoku je pucao Arsenić i pogodio prečku.

Ipak, samo dvije minute kasnije Rijeka dolazi do izjednačenja. Murić je savršeno ubacio iz slobodnjaka, a Galović glavom pogodio za 1:1.

Varaždin se poslije toga branio s 10 igrača iza lopte i nadao se dovući do produžetaka, no pokleknuo je u drugoj minuti sudačke nadoknade. Ponovno je u glavnoj ulozi bio Murić. Napravio je dupli pas s Menalom kojim je izbacio cijelu domaću obranu, Zelenika je izletio po loptu, no Murić ju je vratio Menalu, a ovaj je pospremio loptu u praznu mrežu za četvrtfinale Kupa. Bila je to akcija kao iz videoigre.

VARAŽDIN - RIJEKA 1:2


SASTAVI

Varaždin: Zelenika, Drožđek, Posavec (Milić od 79.), Benko, Senić, Obregon (Belčar od 72.), Đurasek, Stolnik, Tkalčić, Pellumbi, Daničić

Rijeka: Nwolokor, Galović, Murić, Gnezda, Menalo, Štefulj, Tomečak (Braut od 12. minute, Arsenić od 32.), Capan, Smolčić (Halilović od 64.), Lončar, Kulenović

 

Pročitajte više