Filmski finiš utrke: Posrnulog brata gurnuo ispred sebe u cilj!

Foto: Getty Images / Guliver image 

ZAVRŠNICA triatlonske utrke u Svjetskoj seriji održana u Meksiku pružila je veličanstvenu scenu i osvojila gledatelje u svijetu. Britanac Jonathan Brownlee vodio je u utrci 200 metara do cilja, no odjednom je usporio korak i posrnuo. Izgubio je ritam, orijentaciju, i borio se da nastavi. Organizatori su već poslali pomoć na stazu kako ne se ne bi srušio, dok su iza njega u utrci pristizali Južnoafrikanac Schoeman i Jonathanov brat Alistair.

Uslijedio je dirljiv moment: Alistair je uzeo ruku svog brata i nastavio trčati s njim. Nije trčao po svoju pobjedu, već je posrnulog brata pogurao prema cilju i završio treći. Jonatan je završio drugi i za tu jednu pobjedu izmaknula mu je ukupna pobjeda u Svjetskoj triatlonskoj seriji. Nakon utrke završio je u bolnici i javio se nasmijan putem mreže nakon primanja infuzije i pretraga.

Alistair je novinarima kazao da je njegova reakcija bila instinktivna i da bi to napravio za svaku drugu osobu u toj poziciji.

"Volio bih samo da je taj idiot bolje trošio svoju snagu i završio prvi", nasmijao se.

Na Olimpijskim igrama u Riju vidjeli smo sličan trenutak nesebičnosti u ženskoj utrci na 5000 metara. Amerikanka Abbey D'Agostino pala je na stazu, a pomogla joj je Novozelanđanka Nikki Hamblin. Završile su na 29. i 30. mjestu, ali olimpijski odbor pogurao ih je u finale zbog fair playja.

Pročitajte više