Velika skupina navijača Hajduka presrela automobil s ZG tablicama, zapalila ga i pretukla putnike

SKUPINA od 30 do 40 osoba zaustavila je večeras oko 21.30 sati kod Dugopolja, iznad Splita, na državnoj cesti D1, automobil zagrebačkih registracijskih oznaka u kojemu se nalazilo nekoliko Dinamovih navijača, nakon čega je izbila tučnjava, a automobil je zapaljen, potvrdila je glasnogovornica Policijske uprave splitsko dalmatinske Tina Disopra.

U tučnjavi su tri osobe teže ozlijeđene i zbrinute su na Hitnom prijamu KB Split, no, kako se doznaje, ozljede nisu opasne po život.

Policija je zbog sumnje da su sudjelovale u tučnjavi privela više osoba nad kojima još traje obrada radi utvrđivanja činjenica i okolnosti obračuna.

Glasnogovornica Disopra posebno ističe činjenicu da je napadnut automobil koji se, vjerojatno s još nekoliko vozila, samoinicijativno izdvojio iz organizirane kolone koja se pod policijskom pratnjom iz Splita za Zagreb vraćala preko Drniša. Vozila su se izdvojila na izlazu s brze ceste Solin - Klis i umjesto za Drniš produžila ravno cestom D1 prema Sinju, a napadnuti i zatim zapaljeni automobil zaustavljen je nekoliko kilometara dalje kod Dugopolja, točnije prije skretanja za Bisko kod gostionice "Kapela".

Policija još nema informacije je li možda više automobila zaustavljeno i napadnuto te kojim navijačkim skupinama pripadaju ozlijeđeni i privedeni sudionici obračuna.

Više informacija o tom događaju policija će iznijeti tijekom nedjelje.

Pročitajte više