Video - Neymar s dva gola riješio Škote i poručio: Želim karijeru nastaviti u Serie A

NOGOMETNA reprezentacija Brazila pobijedila je Škotsku s 2:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu Emirates u Londonu, a oba gola zabio je Neymar.

Mladi napadač kojeg mnogi već etiketiraju kao ''budućeg Pelea'' je svoj prvi gol na utakmici postigao u 42. minuti, kada je nakon niskog ubacivanja s lijeve strane primirio loptu, a onda je iskosa, s lijeve strane, plasirao u suprotni kut škotskog vratara Allana McGregora.

U 77. minuti, Neymar je sam izborio penal, nakon što ga je u kaznanom prostoru oborio Charlie Adam, a potom je sam sigurno realizirao najstrožu kaznu.

"Užitak je odjenuti dres koji je nosio Romario"

"Prvenstveno mi je čast i užitak što sam mogao odjenuti dres s brojem 11, kojeg je nekada nosio Romario, moj veliki idol i nogometaš kojeg najviše cijenim", rekao je Neymar i dodao:

"Naravno da sam zadovoljan s dva pogotka. Golovi u reprezentaciji su uvijek posebni. No, iza toga stoji prvenstevno dobra igre cijele momčadi i to je ono što najviše zadovoljava. Počašćen sam što sam u reprezentaciji i znam da ću jednog dana napraviti velike stvari u ovom svetom dresu."

Inter i Juventus već stoje u redu: "Serie A je liga koju bi svatko poželio"

Brazil je izgubio zadnje dvije prijateljske utakmice s 1:0, od Argentine i Francuske, ali su ovu utakmicu dobili bez ikakvih problema. Mogli su slaviti i uvjerljivije. Neymar je, uz dva pogotka, pogodio i okvir gola početkom drugog poluvremena. Škotima nije pomogla podrška oko 30.000 njihovih navijača.

Ovakva Neymarova predstava samo je nastavak njegovih fantastičnih igara, zbog kojih ga žele dovesti mnogi europski velikani. Ne krije da bi karijeru htio nastaviti u Italiji, stoga je pozvao potencijalne kupce da se oglase:

"Cilj mi je karijeru nastaviti u Italiji", izjavio je Neymar kojem je dolazak u Italiju preporučio i legendarni sunarodnjak Ronaldo, i sam nekad napadač Intera i Milana.

Osim Intera i Juvea, koji su glavni favoriti za njegovo dovođenje, interes za Neymarovim dovođenjem već su spomenuli i u Barceloni, Real Madridu, Chelseaju i Manchester Cityju.

"Sretan sam u Santosu, ali Serie A je liga koju bi svatko poželio. Ona je i moj cilj, ali u obzir ulazi europski nogomet u cijelosti", pojasnio je 19-godišnji napadač.

Škotski navijači gađali Neymara bananom

Prije nekoliko dana su navijači Zenita iskazali rasističke pobude na prvenstvenoj utakmici protiv Anži Mahačkale. Tada su, naime, namijenili Brazilcu Robertu Carlosu bananu, što je podiglo mnogo prašine u ruskom nogometu.

Nažalost, navijači škotske reprezentacije su se ponijeli na isti način, te su istim voćem gađali brazilskog nogometaša, inače člana Santosa.

"Nisam vidio kada je i na koga bačena banana. Kasnije sam je primjetio na travnjaku. Mogu samo reći da je žalosno što se takve stvari događaju na nogometnim travnjacima, no jednostavno ne želim da mi bilo što pokvari ovaj veliki moment u karijeri. Pobijedili smo, postigao sam dva pogotka i jedino to u ovom trenutku želim slaviti", rekao je Neymar.

No, mnogo kritičniji je u svemu bio Lucas Leiva, brazilski reprezentativac iz Liverpoola.

"Nevjerojatno, mi o tome ne bi uopće smjeli raspravljati jer su to užasne stvari. No, u Europi ih ima i previše",  rekao je Leiva.

Pročitajte više