Video - Stigao kristalni teret: Kostelići ne traže glamur, već samo jednu žičaru

BIO BI to još jedan protokolarni doček u trofejnom salonu Plesa, poligonu za obećanja i skupljanja političkih poena. No, drugačije je kada se radi o Kostelićima. Gips je preduhitrio i Bandića i Fuchsa, i na svečanom dočeku kao iz topa ispalio:

"Možda sada nije pravi trenutak za to, ali nikada nije... Nevjerojatno je da smo u ovom tenutku zemlja bez ijedne žičare! Bandiću bi žičara trebala biti prva stvar ujutro na pameti. Nisam se nikada razbacivao glamuroznim projektima, ali ovo je stvar svih Zagrepčana, ovo je obveza. Pa ne tražimo podzemnu željeznicu."

Dodao je Gips ponešto i o tretmanu skijanja u Hrvatskoj, izvukao onaj dobri stari monolog o medijskom praćenju Svjetskog kupa. "Manja je kilometraža do nekih skijališta nego od Zagreba do Splita."

Gips je morao odraditi svoje. I neka je. Ugodnije je, u svakom slučaju, slušati njega dok objašnjava da Zagrebu treba i riznica trofeja Kostelićevih, jer je to pitanje opstojnosti, a ne ega, ili dok kuka kako nema vremena otići na operaciju, nego gledati reprizu dužnosničkih govora u čast sportaša "koji ujedinjuju narod i pronose hrvatsko ime u svijetu". Tako su nekako zvučali ministar Radovan Fuchs, dok je govorio o "grandioznom uspjehu", predsjednikov izaslanik koji je Ivicu pozvao u goste Josipoviću sredinom tjedna i Milan Bandić, koji se baš jutros vozeći autocestom sjetio Kostelićeve operacije u baselskoj klinici prije devet godina.

Puno je više iskrenosti bilo u fluidu između Ivice i navijača koji su stigli na Pleso kako bi ga dočekali. Težak teret; dva mala i taj toliko željeni veliki kristalni globus, stigao je nešto iza 20:30. Bila je tu cijela obitelj Kostelić, Janica koja i dalje bježi od novinara, ali i golema skijaška obitelj kojoj će Ivica dodijeliti dio zasluga za uspjeh. Većinu toga ipak će ostaviti za svoje navijače.

"To je prvo što moram napraviti, zahvaliti svojim navijačima koji su me pratili cijelu zimu. Jutros sam opet čitao komentare i čestitke na svojoj stranici i bilo je teško zadržati suze. To je napisano s toliko srca, kada vidiš da ljudi tako stoje iza tebe, daje ti snagu, ogromnu snagu. Mislim da je to moja prednost pred ostalim skijašima u Svjetskom kupu, nitko nema ovakve navijače. Puno toga je rečeno proteklih dana, a sada je vrijeme za novu sezonu!", oduševio je Ivica.

Pročitajte više