VIDEO Bogdanović briljirao u novom porazu Netsa, Šarić slavio s 15 koševa protiv Hornetsa

Foto: Hina

BOJAN BOGDANOVIĆ imao je sjajnu večer u NBA ligi, bio je najbolji igrač Brooklyn Netsa u gostima kod Toronta, ali njegova je momčad izgubila deveti put zaredom.

Philadelphia 76ers Darija Šarića su slavili protiv Charlotte Hornetsa, a Orlando Magic Marija Hezonje slavio je protiv Portland Blazersa, a Russell Westbrook je upisao svoj 19. triple-double ove sezone u porazu Oklahoma City Thundera.

Brooklyn je upisao deveti poraz zaredom nakon što ih je sinoć Toronto na svom terenu pobijedio sa 132;113, a Bojan Bogdanović bio je najučinkovitiji u redovima poraženih sa 23 koša, četiri skoka i dvije asistencije.

Kod domaćina najbolji je bio DeMar DeRozan koji je utakmicu završio sa 28 pogodaka, Kyle Lowry je dodao 20. DeMarre Carroll je ubacio 18 koševa uz 11 skokova, a Jonas Valanciunas 14 koševa i 10 skokova u šestoj uzastopnoj pobjedi Raptorsa nad Netsima.
 

 
Osim Bogdanovića kod Brooklyna, Brook Lopez je zabio 20 koševa, ali to nije bilo dovoljno da Netsi izbjegnu poraz i sada imaju najgori omjer pobjeda i poraza u NBA 8-31. Solidan je u porazu Brooklyna bio i Amerikanac s hrvatskom putovnicom Justin Hamilton koji je u 14 minuta na terenu zabio 11 koševa te upisao dva skoka, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.

Nakon što su se izmjenjivali 16 puta u vodstvu u prve tri četvrtine, Raptorsi su preuzeli kontrolu na početku zadnje četvrtine, napravili seriju od 18-2 u prve tri i pol minute te stvorili prednost od 17 koševa. Ta je prednost narasla na 22 koša nešto manje od četiri minute prije kraja.

Šarić ubacio 15 koševa u pobjedi 76ersa


Philadelphia 76ers Darija Šarića su sinoć upisali treću uzastopnu pobjedu, sa 102-93 pobijedili su Charlotte Hornets. Do pobjede ih je odveo Joel Embiid sa 24 koša, a Šarić je u 21 minutu zabio 15 koševa, uz šest skokova, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.

Za Sixerse je ovo prvi niz od tri pobjede zaredom od 2013. kada su imali četiri pobjede u nizu.

Kod Hornetsa najbolji je Nicolas Batum koji je ubacio 19 koševa, dok je Kemba Walker dodao 17.

Orlando Magic (17:24) je u Portlandu bio bolji od domaćina sa 115:109. Magic je u jednom trenutku vodio sa 17 koševa, a ovom pobjedom je prekinuo niz od četiri poraza zaredom. Do pobjede ga je predvodio Nikola Vučević sa 30 koševa, a Mario Hezonja je odigrao sedam minuta i zabio tri koša te ugrabio jedan skok.

Najbolji strijelci Portlanda bili su Damian Lillard sa 34 pogotka i CJ Collum koji je ubacio 26.

Russell Westbrook je sinoć postao drugi košarkaš u povijesti NBA koji je u jednoj sezoni upisao 19 triple-doubleova, više od njega iz sezone 1967./68. ima jedino Wilt Chamberlain koji ih je u jednoj sezoni sakupio 31. Westbrook je zabio 21 koš te upisao 12 asistencija i 11 skokova, no njegovi Oklahoma City Thunder su poraženi u Minneapolisu gdje su ih Timberwolves svladali sa 96-86.

Najučinkovitiji kod pobjednika bio je Karl-Anthony Towns sa 29 pogodaka i 17 skokova, dok je Ricky Rubio dodao 14 koševa i isto toliko asistencija.

Westbrook je postao drugi košarkaš u povijesti koji u prvih 40 utakmica sezone ima prosjek od najmanje 30 koševa, 10 asistencija i 10 skokova po utakmici.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više