Video - Cro Cop potvrdio povratak u UFC: 13. lipnja protiv Mustafe Al-Turka!

KAO ŠTO je Index u prijepodnevnim satima i najavio, Mirko Filipović potvrdio je  svoj sljedeći meč za 13. lipnja. Cro Cop se nakon tri odrađene borbe u Japanu vraća u UFC-ov oktogon, a protivnik mu je Mustafa Al-Turk.

> Index doznaje: Cro Cop se vraća u UFC već 13. lipnja?

"Odlučio sam se za ponovne nastupe u američkoj organizaciji UFC, zbog toga što UFC trenutno u svijetu ima najjaču konkurenciju u teškoj kategoriji. Moj sljedeći protivnik je Mustapha Al-Turk", rekao je Filipović u službenoj izjavi dodavši:

"Prva tri nastupa u UFC-u su bila jako loša, to jednostavno nisam bio ja. Povratkom u kavez želim svima dokazati da se još uvijek mogu uspješno boriti na najvišoj razini, u kavezu ili ringu, nebitno gdje."

Borba na UFC 99 priredbi biti će prvi ovogodišnji Cro Copov nastup, a do kraja godine Mirka ćemo gledati još barem dva puta.

"Teško je govoriti o konkretnim planovima u nastavku godine, no svakako bih htio nastupiti još minimalno dva puta nakon borbe u lipnju. Nadam se borbama sa dobrim protivnicima, preko kojih bi došao u priliku boriti se za najprestižniji naslov u teškoj kategoriji. Međutim, zasad ću se fokusirati samo na prvu borbu, a nakon toga ćemo vidjeti što će biti sljedeće na meniju."

Čelnici UFC-a uputili su pozivnicu Cro Copu iako je teškaški program na UFC-u 99 već bogat. Naš borac se zahvaljuje američkim organizatorima:

"Zahvaljujem se UFC-u i g. Dani White na interesu i pozivu da se ponovno borim pod okriljem UFC-a. Ostao sam im zaista dužan u svojim prvim nastupima i sada ću im se odužiti na najbolji mogući način.

Mustafa poražen od Konga u svom UFC debiju

Mustafu Al Turka i našeg Mirka veže isti protivnik, odnosno Francuz Cheick Kongo. I dok je Cro Cop meč izgubio nakon odluke sudaca (to mu je ujedno i posljednji poraz u karijeri), ovaj 112 kilograma teški "grappler" rođen u Bejrutu svoj je UFC debi okončao već nakon 4:37 sekundi prve runde. Gorostasni Francuz prisilio je suca na prekid borbe tehničkim nokautom nakon serije teških udaraca na koje Mustafa nije imao odgovor.

U MMA karijeri borio se 10 puta, a za sada ima šest pobjeda i četiri poraza. Većinu karijere odradio je u engleskim kavezima Cage Rageu i Xtreme Fighting Championshipu, a kao što je prije navedeno borba protiv Konga bio mu je prvi izlet u američki oktogon. 35-godišnji Libanonac 2005. godine bio je ADCC europski prvak (submission wrestling), a prema prvom planu na UFC-u 99 trebao se boriti protiv Amerikanca Todda Duffeeja.

Marko Petrak
Foto: MMAjunkie

Pročitajte više