MARIO MANDŽUKIĆ

VIDEO Dan kada je Mandžukić zabio jedan od najljepših golova u povijesti Lige prvaka

Foto: EPA

"BILI smo preumorni, Mandžukić je ležao na podu svlačionice od umora", otkrio je Juventusov kapetan Giorgio Chiellini u svojoj autobiografiji prilikom prisjećanja na izgubljeno finale Lige prvaka 3. lipnja 2017. od Real Madrida (4:1).

Real Madrid predvođen Lukom Modrićem i Cristianom Ronaldom u Cardiffu je održao lekciju iz nogometa talijanskom prvaku koji taj trofej nije osvojio od 1996. - Zidaneovi momci letjeli su terenom, a Allegrijevi su totalno pali u drugom poluvremenu.

Nije Staroj dami pomogao ni spektakularan gol Marija Mandžukića u 27. minuti, gol škaricama u mrežu Keylora Navasa i gol koji je te sezone Uefa proglasila najljepšim.

To je ujedno i najljepši njegov gol u karijeri, no ne i najvažniji jer tu titulu nosi ona njegova majstorija protiv Engleske 2018. u Moskvi za finale Mundijala.

VIDEO: Mandžukićeve škarice Real Madridu

 

Igrala se 27. minuta kada je hrvatski ofenzivac šokirao Španjolce te izjednačio rezultat na 1:1. Prethodno je Cristiano Ronaldo u 20. minuti pogodio za vodstvo i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1:1.

U nastavku se Juventus držao tek 15 minuta jer ih je u 61. načeo Casemiro udarcem iz daljine, a legendarnog Gigija Buffona tri minute kasnije ponovno je probio Ronaldo. U 90. Marco Asensio postavlja konačnih 4:1 u Realovoj i više nego zasluženoj pobjedi.

Danas je Mario Mandžukić igrač katarskog Al-Duhaila, a Cristiano Ronaldo igra u Juventusu.

Pročitajte više