Video: Furija u grotlu Istanbula u 90. minuti raspršila nadu hrvatskih krvnika

NOGOMETAŠI Španjolske pobijedili su u Istanbulu Tursku 2:1, u sklopu skupine 5 europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Ovim je Španjolska dobila i šestu utakmicu u isto toliko nastupa tijekom kvalifikacija, te 11 pobjeda zaredom.

Uz to, nakon Istanbula je ovo 31 utakmica Španjolske kako nije poražena. Posljednji su Španjolce uspjeli pobijediti (1:0) Rumunji 15. studenog 2006. godine, i to kao gosti, u prijateljskoj utakmici. Italija je, pak, zadnja momčad koja je uspjela izvući barem remi protiv Španjolske. Oni su u četvrtfinalu Europskog prvenstva odigrali i nakon 120 minuta 0:0, ali su bili slabiji nakon izvođenja jedanaesteraca.

Španjolska je bolje počela utakmicu, te je njihov vratar Volkan odlično intervenirao dva puta u prvih 20 minuta. S druge strane je, pak, uzvratio Semih Senturk i to konkrentije. Nakon akcije Arde Turana i Tuncaya Sanlija domaćin je pogotkom Senturka poveo.

Vodstvo Turske je stajalo sve do 63. minute, kada je Fernando Torres srušen u šesnaestercu, a Xabi Alonso je bio uspješan pri udarcu s bijele točke.

Tijekom nastavka su obje reprezentacije imale svoje prilike, ali je posljednju riječ imao europski prvak. Rieira je najbolje reagirao nakon udarca Güize kojeg je kratko odbio domaći vratar.

Kvalifikacije za SP, skupina 5:

Estonija - Armenija 1-0 (Puri 84)

Turska - Španjolska 1-2 (Senturk 26 / Xabi Alonso 63-11m, Rieira 90+2)

BiH - Belgija (kasnije)

Redoslijed: 1. Španjolska 18 (6), 2. BiH 9 (5), 3. Turska 8 (6), 4. Belgija 7 (5), 5. Estonija 5 (6), 6. Armenija 1 (6)

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više