LIGE PETICE

VIDEO Kovačiću je bilo potrebno samo devet utakmica za osobni rekord u Premiershipu

Foto: Andrew Boyers/Reuters/Guliver

CHELSEA je u prvoj utakmici subotnjeg programa u Premiershipu rezultatski uvjerljivo svladao Norwich, a odličnu partiju u pobjedi 7:0 pružio je Mateo Kovačić.

Hrvatski veznjak odigrao je susret u punoj minutaži i istaknuo se u duelima i dodavanjima, ali i asistencijama pa je tako upravo on bio zaslužan što su Callum Hudson Odoi i Ben Chilwell pogađali za 2:0 i 4:0.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ASISTENCIJU KOVAČIĆA.

Uz dvije nove asistencije Kovačić je sad na pet dodavanja za gol nakon devet odigranih ligaških utakmica, a to je i njegov osobni rekord. U prošloj sezoni odigrao je 27 prvenstvenih utakmica za londonski klub i upisao jednu asistenciju, a sezonu ranije skupio ih je tri u 31 susretu. U 2018./19. odigrao je 32 ligaška ogleda uz dvije asistencije, a ukupno je za Chelsea u 150 prijašnjih ogleda bio na učinku od tri gola i osam dodavanja za gol.

U ovoj sezoni asistencije je upisao u utakmicama protiv Crystal Palacea, Aston Ville i Tottenhama, a danas je bio dvostruki asistent protiv Norwicha. U ogledu protiv Aston Ville bio je i strijelac.

Pročitajte više