Video - maksimirska telenovela: Novi južnoamerički ekstratalent pred potpisom za Dinamo

19-GODIŠNJI Gustavo iz Venezuele mogao bi uskoro postati član Dinama, zadovolji li posljednja testiranja. Navodno se radi o velikom napadačkom talentu.

U Dinamu se posljednjih desetak dana vrši selekcija, to jest, izbor kvalitetnog materijala koji bi u budućnosti mogao biti dovoljno kvalitetan za prvu maksimirsku momčad. Od 47 klinaca s gotovo svih svjetskih kontinenata koji su bili na testiranjima, za sada su, selekciju navodno prošla dvojica.

Prvi je talentirani Zagorac Tihomir Šoštarić dok je drugi još jedan Južnoamerikanac. Radi se o 19-godišnjem napadaču iz Venezuele, Gustavu, koji je očito svojom prezentacijom na treninzima zapao za oko maksimirskim skautima i trenerima.

"Gustavo je položio inicijalni test, ali da bismo bili posve sigurni kako je to igrač koji će biti igrač za Dinamo, pozvali smo ga na još jednu provjeru. Igrat će za juniore na turniru Kvarnerska rivijera, a s njima će i na veliku turnir u Švicarsku", rekao je šef Dinamove omladinske škole Romeo Jozak za SN.

Šoštarić i Gustavo su u najužem krugu te bi mogli i potpisati ugovor s Dinamom.

"Ako smo na selekciji dobili samo jednog igrača, ona je opravdala svrhu", kaže Jozak za o selekciji koja se posljednjih dana radi u Dinamu.

M.Š.
Foto: Screenshot

Pročitajte više