HR KLUBOVI U EUROPI

VIDEO Mamić: U Feyenoordu kukaju da nisu nikoga kupili, a plaćaju igrače milijune

Foto: Index

DINAMO sutra od 21 sat na Maksimiru dočekuje Feyenoord u utakmici 1. kola Europa lige.

Hrvatski prvak u Europa ligu je ušao pobjedom protiv estonske Flore u play-offu kvalifikacija, a sutra će imati puno teži zadatak protiv solidnog nizozemskog predstavnika. 

Uoči utakmice press-konferenciju održali su Zoran Mamić i Mario Gavranović kojima sutra u goste stiže petoplasirana momčad nizozemskog prvenstva. Feyenoord nakon pet odigranih kola ima osam bodova i uz Twente je jedina neporažena momčad prvenstva.

"Veseli nas početak europske sezone i u odličnom raspoloženju dočekujemo susret. Sretni smo što su nalazi svih igrača na koronavirus negativni i svi su spremni za utakmicu koju će, vjerujem, odigrati dobro i kvalitetno", rekao je Zoran Mamić.

Mario Gavranović je bez ikakve dvojbe Dinamov igrač koji je trenutačno u najboljoj formi, a u prošlom prvenstvenom kolu Gorici je zabio hat-trick. 

"Mi igrači jedva čekamo utakmicu i nas isto veseli što počinje prava europska sezona. Mi vjerujemo u pozitivan rezultat pred našom publikom", kratko je rekao Švicarac.

Mamić nahvalio Feyenoordova beka

Feyenoord je u zadnjih pet sezona jednom bio prvak Nizozemske, a osvojio je i dva naslova u kupu. Prošlu sezonu, koja je prekinuta nakon 25 kola, završio je na trećem mjestu, a dogurao je do finala kupa koje se nije odigralo.

"Riječ je o klubu bogate tradicije i momčadi koja je prepuna odličnih igrača. Ofenzivno su jako dobri, a kapetan Berghuis im je mozak i motor momčadi. Imaju izvrsne bekove, rijetko kad sam vidio igrača kao što je njihov lijevi bek Haps. On je i krilo i desetka i playmaker, rijetko kad sam vidio takvog beka. Nevjerojatnu energiju ima", rekao je Mamić i komentirao oprezne najave gostujućeg trenera Dicka Advocaata:

"To su pile naopaku. Ja sam siguran da će oni sutra igrati samo na pobjedu. Malo su kukali da nisu doveli previše igrača, a u zadnjih par godina doveli su igrače za pet, šest ili sedam milijuna eura kakve Dinamo nikad nije doveo. No uvjeren sam da ih možemo pobijediti."

Na raspolaganju su mu svi igrači.

"Neće biti previše iznenađenja, imamo to što imamo i nemoguće je nešto izmisliti. Igrat ćemo u najjačem sastavu", zaključio je Mamić.

Pročitajte više