VIDEO Nestvarni Klay Thompson zabio 43 poena, a loptu je vodio samo četiri puta

Foto: EPA-EFE

ŠUTER aktualnih NBA prvaka Golden State Warriorsa Klay Thompson je u prošloj utakmici protiv New York Knicksa postigao 43 poena, a loptu je o parket odbio samo četiri puta.

"Igrao sam s jednim Michaelom Jordanom, ali čak ni on nije napravio takvo nešto", u šoku je bio trener Warriorsa Steve Kerr.

Golden State je pobijedio Knickse 122:95, a Thompson je pokazao zašto je jedan od najboljih catch-and-shoot igrača u povijesti košarke. Igrači New Yorka ga nikako nisu mogli pratiti bez lopte, a sjajni Klay je vrhunskim kretanjem bez lopte dolazio do otvorenih šuteva ili zicera.

U svojoj karijeri osvojio je tri NBA naslova. Također drži rekord u postignutim poenima u jednoj četvrtini kada je 2015. u trećoj četvrtini protiv Sacramento Kingsa zabio 37 poena. Iz igre je gađao savršenih 13/13. 

Ove sezone nije u najboljoj šuterskoj formi tako da je utakmica protiv Knicksa vrlo ohrabrujuća za njega i sve navijače Warriorsa. Unatoč slabijoj sezoni, koliko je Thompson sjajan šuter dovoljno govori činjenica da je početkom sezone postavio rekord u zabijenim tricama u jednoj utakmici. U pobjedi protiv Bullsa ih je postigao čak 14 i tako srušio prijašnji rekord koji je držao njegov suigrač Stephen Curry.

Kako je Thompson trpao koš Knicksa pogledajte ovdje

Pročitajte više