LIGE PETICE

VIDEO Olimpico pozdravio legendu: "Svi smo mi Daniele De Rossi"

Foto: EPA

NAKON 18 godina i 615 odigranih utakmica Daniele De Rossi završio je avanturu u svom klubu, kojem je posvetio cijelu karijeru. Iskusni 35-godišnji veznjak igrao je 82 minute u pobjedi Rome nad Parmom (2:1) u posljednjem kolu Serie A.

Cijela noć posvećena je De Rossiju, kojeg je u 82. minuti zamijenio Cengiz Under, a Olimpico je proključao u tim trenucima. Dok je svjetski prvak s Italijom iz 2006. pozdravljao tribine, potekle su na njima mnoge suze, a teško je bilo i treneru Claudiju Ranieriju, inače također Rimljaninu, koji je pokraj aut-linije nijemo promatrao kraj jedne nevjerojatne karijere i odanosti kakva u današnjem nogometu gotovo više ne postoji. 

"Predstavljao si nas na terenu 18 godina, a od danas ćemo mi predstavljati tebe zauvijek. Svi smo mi Daniele De Rossi", poručila mu je koreografijom Curva Sud na južnoj tribini Olimpica.

De Rossi je jedan od simbola Rome i njegov odlazak veliki je udarac za navijače talijanskog kluba koji su nedavno protestirali protiv uprave i vlasnika Jamesa Pallotte, ali nisu uspjeli spriječiti odlazak velikog rimskog nogometnog sina.

Roma je na kraju osvojila šesto mjesto u Serie A i igrat će u kvalifikacijama za Europa ligu na ljeto. A u svlačionici neće biti kapetana. 

De Rossi je večeras postao dio Romine povijesti. Zauvijek. 

Pročitajte više