LIGE PETICE

VIDEO Ponovno neredi u Ligue 1. Navijači upali na teren i tukli se, prvak poražen

Foto: Pascal Rossignol/Reuters

U susretu 6. kola francuskog nogometnog prvenstva Lens je pobijedio francuskog prvaka Lille s 1:0, no derbi sjevera Francuske obilježili su neredi navijači.

"Derby du Nord" obilježili su izgredi navijača u poluvremenu, zbog čega je nastavak susreta kasnio više od pola sata, a bilo je upitno hoće li se utakmica uopće nastaviti.

Do incidenta je došlo kada su gostujući navijači počeli bacati razne predmete na tribinu s navijačima Lensa, nakon čega su domaći navijači utrčali na teren i krenuli prema gostujućoj tribini. Došlo je do tučnjave, a još veće izgrede spriječila je intervencija policije i redara.

Prije nego što je susret nastavljen, ispred tribine s navijačima Lensa stiglo je 50-ak pripadnika specijalne policije.

Pogodak odluke zabio je poljski veznjak Przemyslaw Frankowski u 74. minuti, a bila je to prva pobjeda Lensa u međusobnim susretima u posljednjih 15 godina. Za Lille je branio Ivo Grbić, dok Domagoj Bradarić nije ulazio u igru.

Pamti se sukob na utakmici Nice i Marseillea

Ranije ovog mjeseca zbog divljanja navijača je prekinuta utakmica između Nice i Marseillea. Gužva je počela kada su domaći navijači bocom vode pogodili Dimitrija Payeta dok se pripremao izvesti korner. Veznjak OM-a je bocu bacio natrag na tribine, što je toliko razbjesnilo domaće navijače da su pokušali ući na travnjak. Nakon višeminutnog naguravanja zaštitara, navijača Nice, nogometaša i osoblja obje momčadi, sudac je prekinuo utakmicu.

"S vladom se borimo za navijače i za pune tribine. Također se zalažem za uključivanje navijača u upravljanje klubovima. No ovaj početak sezone neće nam pomoći", napisala je francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu na Twitteru.

Lens je ovom pobjedom skočio na drugo mjesto ljestvice s 12 bodova, tri manje od lidera PSG-a, koji ima i susret manje. Lille je tek na 13. mjestu s pet bodova.

Pročitajte više