Video - Spektakl na Stamford Bridgeu: Arsenal utrpao Chelseaju pet komada

LONDONSKI derbi 10. kola engleskog nogometnog prvenstva između Chelseaja i Arsenala na Stamford Bridgeu otišao je na stranu gostujućih "topnika" koji su slavili s 5:3.

Bila je to atraktivna utakmica puna prilika s obje strane i puna preokreta u kojoj se u apsolutnog junaka prometnuo kapetan Arsenala Robin van Persie s tri postignuta gola.

Chelsea je vodio u dva navrata, 1:0 i 2:1, nakon golova Franka Lamparda i Johna Terryja, a s vodstvom "bluesa" se otišlo na odmor. No, u nastavku je Arsenal golovima Andrea Santosa (premijerni premierligaški gol po transferu iz Fenerbahçea), pa Thea Walcotta u potpunosti preokrenuo susret.

Stvari je na početak vratio Juan Mata dalekometnim udarcem u 80. minuti, ali je potom Van Persie golovima u 85., nakon prethodne greške Johna Terryja u obrani (pokliznuo se prvi povratnoj lopti), te drugoj minuti sudačke nadoknade donio "topnicima" prvu ovosezonsku gostujuću pobjedu i prvu na Stamford Bridgeu nakon 2008. godine kada su slavili s 2:1.

Ova utakmica ponovo je potvrdila zašto je Premiership trenutno najjača i najatraktivnija svjetska liga u ovom trenutku. Posebno valja uzdvojiti prvi Arsenalov gol koji je Van Persie zabio nakon sjajne akcije Aarona Ramseyja i nesebične povratne lopte Gervinha, kao i treći gol Chelseaja nakon topovskog udarca Mate s nekih 20 metara koji je odsjeo u daljem kutu nemoćnoga Wojiciecha Szczesnyja.

Van Persie je ovim hat-trickom došao do brojke od 10 premierligaških golova u isto toliko susreta, te je izbio na čelno mjesto ljestvice najboljih strijelaca lige ispred Sergija Agüera.

Ujedno je sjajni nizozemski napadač zabio čak 28 golova u zadnjih 27 premierligaških nastupa uključujući i prošlu sezonu, što je svakako podatak vrijedan divljenja.

Vragovi minimalno protiv Evertona

Manchester United slavio na gostovanju kod Evertona na Goodison Parku s minimalnih 1:0.

Odlučujući trenutak na susretu dogodio se u 19. minuti kada je jedini gol zabio meksički napadač Javier Hernandez. Zabio je popularni "Chicharito" iz peterca nakon sjajne asistencije Patricea Evre s lijeve strane.

Bio je to njegov četvrti ovosezonski prvenstveni gol, a njime je vratio "crvene vragove" na pobjednički kolosijek nakon poražavajućeg poraza (1:6) od gradskog rivala Manchester Cityja prošlog vikenda.


Everton je nakon primljenog gola bio bolja momčad na travnjaku i stvorio je puno izglednih prilika, ali se sastav Alexa Fergusona uspio obraniti.

Najbliže golu Everton je bio u 40. minuti kada je udarac Leightona Bainesa iz slobodnog udarca odsjeo na gredi.

Premiership, 10. kolo:

Chelsea – Arsenal 3:5 (Lampard 14, Terry 45, Mata 80 / Van Persie 36, 85, 90+2, Santos 49, Walcott 55)

Everton – Manchester United 0:1 (Hernandez 19)

Redoslijed: 1. Manchester City 25 (-1), 2. Manchester United 23, 3. Chelsea 19 (-1), 4. Newcastle 19 (-1), 5. Tottenham 16 (-2), 6. Arsenal 16...13. Everton 10 (-1)...

Pročitajte više