jadranski derbi

VIDEO Tudor: Volim da je žestoko, a ne da je bevanda

Screenshot: Hajduk TV

IGOR TUDOR najavio je Jadranski derbi koji Hajduk i Rijeka igraju u nedjelju od 17.30 u sklopu 26. kola HT Prve lige.

Trener Hajduka je istaknuo da ne očekuje velika iznenađenja na Rujevici unatoč izjavama Simona Rožmana da je za Splićane uigravao posebnu taktiku, kakvu dosad u Rijeci nismo vidjeli. 

Igor Tudor, trener Hajduka:

"Svi igrači su ok. Još ću razgovarati s doktorom pa ćemo odlučiti. Optimistični smo, motivirani i pozitivni. Idemo u Rijeku sa svojom pričom pa ćemo vidjeti što će na kraju izaći", otvorio je Tudor presicu.

Riječani su u najavi spominjali agresivni Hajduk, što Tudor misli o tome?

Jednu ekipu ne možeš okarakterizirati kroz jednu ili dvije riječi. Mi smo ti koji jesmo, vjerojatno imamo prepoznatljivosti. Očekujem pravu, dobru, tvrdu utakmicu protiv dobre ekipe. Rijeka se konsolidirala s 3-5-2 sustavom.

Kakvu Rijeku očekuje?

Oni igraju u novom sistemu. Ova utakmica je dobar test za nas. Osijek i Dinamo, uzeli smo jedan bod, ali mislim da smo u dobrom momentu. Igrači su dobri, motivirani, pozitivni... Idemo odigrati pravu utakmicu.

Što se može zaključiti iz derbija protiv Dinama?

Može se dosta toga zaključiti. Drago mi je da smo bili al pari većinu vremena s ekipom koja je jako dobra. Crveni karton, na centru dobiti dva žuta, to je malo čudno, ali dobro. Radit ćemo na tim stvarima, naravno. Baš bih volio vidjeti kako bi se to odvilo u drugom poluvremenu da nismo ostali s igračem manje. Imamo vjeru.

Stipe Radić je protiv Dinama ušao nakon isključenja.

Vratio se u dobrom stanju. Žao mi je što Vušković o kojem imam iznimno dobro mišljenje nije dobio minutažu. Ali taj lom ruke je uzrok tome. U utakmici ovakve vrste igrače bez minutaže je bolje ne stavljati.

Rujevica je jedini stadion u Hrvatskoj gdje je ograničen broj gostujućih navijača.

Nisam znao za tu informaciju. Neobično i čudno, ali ne znam što bih dodao na to.

Koliko su igrači iscrpljeni nakon tri teške utakmice, pogotovo u jakom ritmu?

Razmišljali smo dosta, baš zbog našeg načina trošenja. Mislim da tri, četiri igrača mogu biti dobra sa svježinom. Imamo i tri zamjene, izvući ćemo ovu utakmicu kako god. Rijeka je imala dan više i lakšeg protivnika, nisu bili hendikepirani kao i mi.

Bi li vas bod protiv Rijeke zadovoljio?

Ne volim takva pitanja, želim uvijek pobijediti.

Situacija na ljestvici iza Dinama dosta je zgusnuta.

Ima još dosta bodova u igri, neke ekipe nam dolaze kući. Naš cilj koji imamo mi ćemo ostvariti. Pun sam optimizma i vjere u igrače.

Rožman je najavio posebnu taktiku za Hajduk. Što vi kažete na to?

Mislim da oni neće mijenjati ništa u sustavu u kojem su dosad igrali. Po meni, teško je u kratko vrijeme promijeniti stil pa mislim da neće biti nikakvih iznenađenja. Ostaje vidjeti hoće li zaigrati Franko Andrijašević, najavili su da je trenirao cijeli tjedan i da je spreman.

Hoće li Dimitrov biti zadužen za Andrijaševića?

Imamo plan i ako će igrati Franko i ako ne bude igrao. On se kao desetka jako dobro ubacuje. Pogledali smo njihove utakmice i bit ćemo spremni.

Jesu li mladi igrači blizu veće minutaže?

Ima par igrača koji se dižu na nekim specifičnim pozicijama, da vidimo druga rješenja. Uvijek je teško staviti nekoga bez minutaže. Da budem iskren, nisam siguran što neki igrači mogu dati. Težili smo standardizaciji. Kada bude prilike vrlo rado će se probati neki igrači.

Rijeka je nekoliko golova u proteklim kolima postigla preko veze Štefulj - Čolak. Jeste li analizirali to?

Jesmo. Štefulj ne smije centrirati, a Čolaku moramo biti blizu.

Rijeka je jedina momčad koju Tudor nije dobio u HNL-u.

To je individualna stvar, nema veze s ekipom. Sjećam se Rijeke s Jajalom, Maleš, Kramarićem, Benkom. To su bili ozbiljni igrači i ekipa. Rijeka je godinama imala ekipu u kojoj su bili igrači top topova. Znam Jajala jer sam ga imao u Udineseu, top topova. U četiri, pet godina uzeli su jedno prvenstvo, imali su dobrog trenera Keka. Je li to puno ili malo? Ne znam. Kao i svugdje u nogometu, kad imaš novca, kupuješ igrače, pobjeđuješ... I sada Rijeka ima dobru ekipu, ali tad je bila bolja.

Rijeka je uvijek motivirana protiv Hajduka.

Tako i treba biti.

Dojam je da su napaljeniji na Hajduk nego na Dinamo.

To ne znam, ali ja volim da je žestoko, a ne da je bevanda.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više