VIDEO Zlatan (37) je najbolji rookie i strijelac gola godine u Americi

Foto: Gulliver / Getty Images

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ na samom kraju ožujka imao je holivudski debi za LA Galaxy u MLS-u. Bez ijednog treninga s novim klubom, ušao je 20 minuta prije kraja prvog gradskog derbija u povijesti i pri vodstvu suparnika Los Angeles FC-ja 3:1.

Galaxy je odmah zatim smanjio na 2:3, a onda je Ibrahimović u 77. minuti izjednačio sjajnim felšanim poluvolejom s preko 35 metara, kojim je prebacio golmana, te je u zadnjoj minuti glavom zabio glavom za veliki preokret i pobjedu 4:3.

Zlatan je tako u zadnjoj fazi utakmice debitirao za Galaxy u gradskom derbiju i potpuni preokret donio s dva gola, koje je postigao iz oba udarca na vrata na utakmici!

Nakon utakmice u kojoj je Ibrahimović za samo 20 minuta bacio Los Angeles u delirij, komentirao je debi iz snova.

"Moja povijest je takva, zabijem uvijek u prvoj utakmici za novi klub. Tako da nisam htio iznevjeriti ovaj put."

Podsjećamo, prije nego što je to uradio u prvom meču za LA Galaxy, Ibrahimović je postigao po gol u prvim nastupima za Malmö, Juventus, Inter, Barcelonu, PSG i Manchester United. Jedini klubovi za koje nije zabio na premijeri su Ajax i Milan. 

Ovako je objasnio kako je uspio postići tako atraktivan gol i to iz takve daljine:

"Iskreno, bio sam umoran i od jet laga i od vrućine i od svega. Samo sam si rekao da ću sad sigurno opaliti po golu jer mi se više nije dalo trčati", rekao je Šveđanin.

Reporteri su ga pitali kako ga se dojmila publika.

"Čuo sam kako viču: 'Želimo Zlatana, Želimo Zlatana!' Pa sam im dao Zlatana. Gurali su me naprijed, a ja sam im uzvratio", objasnio je Ibra. 

I sada je stigla nagrada za "najzlatanskiji debi" u Major League Socceru. Navijači koji prate MLS prvi od ukupno 22 Ibrina zgoditka u ligi izabrali su za najljepši gol ove godine. 

Živahni djedica (37) Zlatan dobio je i nagradu za najboljeg rookieja.  

 

 

Pročitajte više