la liga

VILLARREAL - BARCELONA 1:3 Barca preživljavala pa u zadnjih šest minuta zabila dvaput

Foto: Guliver Image

BARCELONA je u 13. kolu La Lige pobijedila Villarreal u gostima 3:1 i došla do prve gostujuće prvenstvene pobjede u ovoj sezoni.

Xavijeva momčad nije odigrala pretjerano dobru utakmicu, ali je preživjela brojne napade Villarreala i onda vrlo dobrog domaćina slomila u završnici nakon velike pogreške obrane.

Barca je na samom početku susreta imala veliku pomoć suca, koji igranje rukom Piquea u šesnaestercu nije okarakterizirao kao penal niti se javio VAR. Danjuma je pobjegao gostujućoj obrani i pucao iskosa s lijeve strane. Pique je uklizao kako bi blokirao udarac, ali je loptu zaustavio rukom, da bi sudac nakon toga pustio da se igra nastavi.

Villarreal dominirao

Barcelona je nakon toga imala dvije velike prilike. Prvo je u 9. minuti Frenkie de Jong složio odličnu šansu za Gavija, ali je on pogodio stativu. Deset minuta kasnije De Jong je sjajnom loptom u čisti zicer gurnuo Depaya, no Nizozemac je u čistoj šansi pucao pokraj gola.

Barcelona je potom stala i igra se potpuno preselila na njezinu polovicu. U 33. minuti Pau Torres je imao čisti zicer glavom s pet metara nakon ubačaja iz kornera, ali je neometan pucao preko gola. U 39. je brzi Danjuma opet pobjegao obrani i dobro pucao iskosa s lijeve strane, ali je Ter Stegen obranio njegov udarac. U 43. je Parejo iz slobodnog udarca sjajno našao Pedrazu na drugoj strani, ali on iz voleja snažno tuče pokraj gola.

Barcelona je povela u 48. minuti, kad je Jordi Alba poslao oštru loptu na peterac, Rulli je loše reagirao i lopta je došla do De Jonga, koji ju je samo proslijedio u prazan gol. VAR je provjeravao je li Depay tom prilikom bi u zaleđu, ali je gol priznat. Gol je potpuno mobilizirao domaćine, koji su dominirali čitavim drugim poluvremenom. Odličnu šansu imao je Manu Trigueros, koji je iz jako dobre pozicije pucao pokraj gola, a Villarreal je konačno zabio u 76. minuti.

Chukwueze je odigrao dupli pas s Danjumom i onda iz prve špicom zakucao loptu u gol za 1:1. Šest minuta kasnije Danjuma je imao veliku šansu da potpuno okrene susret, ali je iz jako dobre situacije iskosa s lijeve strane pucao pokraj gola.

Barca kaznila greške Villarrealove obrane

I kad se činilo da će susret završiti bez pobjednika, domaćini su sami sebi pucali u nogu. Ter Stegen je ispucao jednu dugu loptu, koju je Estupinan katastrofalno procijenio i promašio te je ona došla do Depaya. Nizozemac je otišao dosta u stranu u želji da zaobiđe Rullija, a za to vrijeme se Estupinan uspio vratiti na gol-crtu ne bi li spasio stvar, ali mu je Depay kroz noge zabio za 1:2. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Foyth je neoprezno startao u kaznenom prostoru i skrivio penal, koji je u 1:3 pretvorio Coutinho.

Tako je Barcelona prvi put ove sezone povezala dvije pobjede u prvenstvu i, barem do sutra, smanjila zaostatak za vodećim Realom na sedam bodova.

Pročitajte više