Villarreal savladao Sevillu i stigao do drugog mjesta

POGOTKOM Čileanca Matiasa Fernandeza iz jedanaesterca četiri minute prije kraja utakmice, nogometaši Villarreala pobijedili su Sevillu sa 3:2 u posljednjem dvoboju 12. kola španjolskog prvenstva.

Mosquera je u svome kaznenom prostoru srušio Fernandeza, koji je potom sam uspješno izveo udarac s "bijele točke". Cijelo su drugo poluvrijeme domaći imali igrača više, s obzirom na to da je Sevillin vezist Dani Alves u razmaku od samo tri minute, od 41. do 44., uspio zaraditi dva žuta kartona.

Prvi zbog koškanja s Meksikancem Guillermom Francom, a drugi zbog igranja rukom. Sevilla je i s igračem manje ipak zatresla mrežu, a strijelac je u 50. minuti bio Luis Fabiano za vodstvo gostiju sa 2:1.

Prvi pogodak na utakmici postigli su domaći, i to u 30. minuti. Strijelac je bio Franco. Pet minuta kasnije izjednačio je Frederic Kanoute nakon vješte akcije s Poulsenom i Luisom Fabianom spretno izbjegavši offside-zamku.

U drugom je dijelu, nakon Fabianovog pogotka, Villarreal lovio izjednačenje, a u tome je i uspio u 68. minuti drugim Francovim pogotkom.

Ovom su pobjedom "žuti" zauzeli drugo mjesto na ljestvici s bodom manje u odnosu na vodeći Real Madrid i tri više u odnosu na trećeplasiranu Barcelonu.

Redoslijed: Real 28, Villarreal 27, Barcelona 24, Valencia 24....

V.B./Totalsport

Pročitajte više