VIP Open: Odbojkaška elita opet dolazi u Zagreb

NAKON Adelaidea, Šangaja, Praga i Roseta, najbolji svjetski odbojkaši na pijesku dolaze na Jarun, gdje će u svibnju loviti naslov pobjednika Vip opena.

Svoj nastup na zagrebačkom turniru Svjetske serije već je najavilo preko stotinu parova iz čak 35 zemalja, među njima i osvajači olimpijskih i svjetskih odličja, poput Brazilca Emanuela i Ricarda te Fabia i Marcia. Naslov lanjskih pobjednika brane Estonci Kais i Vesik, a nagradni fond ove godine iznosi 175.000 američkih dolara.

"Kao i prošlih godina, najbolji svjetski parovi pokazuju ogromno zanimanje za naš turnir, što ne iznenađuje zbog reputacije Vip opena u pjeskaškim krugovima, ali i mogućnosti prikupljanja bodova za Olimpijske igre u Pekingu. Uvjeren sam da publiku čeka vrhunsko sportsko događanje i zato pozivam sve koji su u mogućnosti da dođu na terene Kluba odbojke na pijesku Erste Zagreb, pogledaju kako to rade najbolji pjeskaši te bodre naše natjecatelje", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku i direktor Vip opena.

Konferenciji su prisustvovali i mladi hrvatski pjeskaši Jegor Žukovski i Josip Kovačev, koji su se jučer sa svojim trenerom Grgom Trimčevskim vratili iz Brazila s jednomjesečnih priprema. Ondje su trenirali po programu Renata Franca, trenera čuvenog para Harley-Pedro, kako bi što spremniji dočekali oglede s jakom svjetskom konkurencijom u Zagrebu.

Već i sama lista prijavljenih parova jamči sjajne mečeve, a organizatori će se i ovog puta pobrinuti da obogate ovo natjecanje brojnim dodatnim sadržajima. Tako najavljuju Vip beach resort, pravi dašak daleke egzotične plaže i mjesto odlične zabave. Posjetitelji će se moći okušati i u pecanju ribica, isprobati nove modele Chevroletovih vozila, dok će najmlađi od svojih idola naučiti prve pjeskaške poteze u Erste Kids' houru.

M.Š.
Foto: VIP

Pročitajte više