VIP Open: Svjetska serija pred vratima

IDUĆE srijede Zagreb će po prvi puta ugostiti svjetsku kremu odbojke na pijesku. Na prvom turniru europskog dijela turneje Svjetske serije, VIP Openu 2005, 102 para iz 32 zemlje natjecat će se za nagradni fond od 200.000 američkih dolara, a pobjednici će u nedjelju, 12. lipnja s Jaruna otići bogatiji za 32.000.

U glavnom dijelu turnira nastupit će 32 para, gdje će se dvadesetorici trenutno najbolje rangiranih u turnirima Svjetske serije pridružiti dva domaća, Splićani Ivković i Križanović te Zagrepčani Perić i Nojić, kao i osam parova koji prođu kvalifikacije. Za izravan nastup u glavnom turniru bit će dodijeljene i dvije pozivnice (wild card), od kojih jednu daje Klub odbojke na pijesku Zagreb, kao domaćin, a drugu Svjetska odbojkaška federacija.

Najatraktivnijm sudionicima VIP Opena te aktualnim olimpijskim i svjetskim prvacima, Brazilcima Ricardu i Emanuelu, suprotstavit će se nositelji ostalih odličja iz Atene te deset vodećih parova s aktualne svjetske rang-liste. Europski parovi koje svakako treba pogledati su Nijemci Dieckmann i Scheuerpflug, osvajači prvog ovogodišnjeg turnira Svjetske serije u Šangaju, te švicarska braća Laciga koja ove sezone igraju s novim partnerima.

Hrvatsku će, računajući i kvalifikacije, predstavljati ukupno jedanaest parova, što je najviše u povijesti hrvatske odbojke na pijesku, a po prvi puta imat ćemo i predstavnike u glavnom dijelu turnira Svjetske serije.

"Veliko mi je zadovoljstvo istaknuti da će VIP Open Zagreb biti najviše rangiran turnir odbojke na pijesku ikad održan u Hrvatskoj, na kojem će svi zaljubljenici u ovaj atraktivan sport moći uživo vidjeti sve najbolje što svjetska muška odbojka na pijesku može ponuditi“ - istaknuo je Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku.

"Kao generalni sponzor brojnih sportskih događanja u Hrvatskoj, u VIPnetu smo upravo u odbojci na pijesku prepoznali i karakteristike naše kompanije – dinamičnost, atraktivnost i timski duh. Kao inovativna i proaktivna tvrtka volimo podržavati i razvijati projekte od njihovih početaka te rasti zajedno s njima, pa ovaj turir Svjetske serije smatramo priznanjem za višegodišnje napore i kvalitetan rad na popularizaciji ovog pristupačnog i dinamičnog sporta u našoj zemlji“ – rekla je Andrea Blažičević, rukovoditeljica Marketing komunikacija VIPneta, generalnog sponzora turnira.

Aktualni prvak Hrvatske u odbojci na pijesku, Krešimir Perić, izrazio je zadovoljstvo što ima priliku odmjeriti snage s dvadesetoricom najboljih svjetskih igrača, i to na domaćem pijesku. Treba istaknuti da se VIP Open održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića.

Pročitajte više