VIP Tour: Ivković i Križanović osvojili i Rab

NAKON što je u subotu odigrano čak 16 mečeva turnira iz serije VIP Tour 2005 u Loparu, nedjelja je donijela nešto ležerniji raspored. Dok su Steinocher i Bobuš, te Jogunica i Bolić još u subotu izborili plasman u polufinale, u nedjelju ujutro su odigrana preostala dva susreta za ulazak u polufinale.

Tako su Hanžić i Laninović ulazak u poluzavršnicu osigurali pobjedom na Petrinom i Reićem, a Ivković i Križanović isti su uspjeh postigli pobjedivši Perića i Nojića. A u ranim poslijepodnevnim satima red je došao i na polufinala. Usprkos jakom vjetru, odličnih poteza na Rajskoj plaži nije nedostajalo.

Polufinala su otvorili Jogunica i Bolić te prvi nositelji turnira Ivković i Križanović. Nakon 35 minuta odlične igre, Ivković i Križanović su relativno lako potvrdili status favorita.

Drugi polufinalni susret bio je neizvjesniji, ali su se u odlučujućem trećem setu Laninović i Hanžić pokazali boljima i izborili finale. Prije početka finalnih susreta turnir je nakratko prekinut kako bi se odigrao egzibicijski meč između ekipa Turističke zajednice Lopara i Gradskog poglavarstva Raba. Čini se da je polufinalni meč prilično umorio Steinochera i Bobuša, jer su u susretu za treće mjesto izgubili od Jogunice i Bolića (21:9,21:15).

U uzbudljivom finalu drugog ovogodišnjeg turnira PH u odbojci na pijesku iz serije VIP TOUR splitski par Ivković Križanović je, pred potpuno ispunjenim tribinama centralnog terena, glatko pobijedio "povratničku" kombinaciju Hanžić/Laninović (21:9,21:12).

Sljedeća stanica turnira Prvenstva Hrvatske VIP TOUR 2005 je Novalja od 21. do 24. srpnja. Slijede Split od 11. do 14. kolovoza te Masters u Pagu od 25. – 28. kolovoza.

Pročitajte više