Više od 100 trkača na zagrebačkom maratonu

VIŠE od 100 trkača iz devet zemalja Europe i Kenije nastupit će u nedjelju, 10. listopada, na tradicionalnom "13. Večernjakovom Zagreb maratonu", a u utrci građana na stazi od 10.540 metara očekujemo između 3 i 5 tisuća sudionika, izjavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik organizacijskog odbora maratona Josip Čorak.

Glavni tajnik hrvatskog atletkog saveza Milan Orešković naglasio je veliki interes za maratonske utrke u svijetu u kojem se u terminu zagrebačkog marotona u svijetu održavaju još 34 utrke, a samo u srednjoj Europi 12.

"Dolazak na maraton potvrdili su prošlogodišnji pobjednici Mađar Bela Horvath ali i Rus Alexey Belosludtsev kao i Kenijci Julius Randich i Paul Kibet Simbolei pa očekujemo da će se pobjednika utrke na 42.195 metara boriti desetak trkača", kazao je Orešković napominjući da će ovo biti ujedno i prvenstvo Hrvatske u maratonu na kojem će nastupiti više od 250 maratonki i maratonaca među kojima i glavni favoriti za naslov državnog prvaka Drago Paripović i Ivica Škopac.

Start i cilj 13. Večernjakova Zagreb maratona je u 10 sati ispred hotela Opera.

Pročitajte više