Više od 300 milijuna eura na klupi: Zvijezde koje ne igraju u Ligi prvaka

Grafika: Index

VEČERAS je na rasporedu ostatak dvoboja u Ligi prvaka, igra se treće kolo, a neke momčadi već danas mogu osigurati europsko proljeće ili napraviti veliki korak do njega. 

Španjolska Marca proučila je momčadi svih sudionika ovogodišnje Lige prvaka i sastavila početnih 11 od igrača koji ove sezone nisu igrali ili igraju vrlo malo u Europi.

Među odabranima su i dva hrvatska nogometaša, branič Liverpoola Dejan Lovren i napadač Atletico Madrida Nikola Kalinić.

No kod Lovrena je nešto drugačija situacija, bio je ozlijeđen nakon Svjetskog prvenstva, dugo se oporavljao i logično je da nije dobio priliku u Ligi prvaka, a večeras bi, prema najavama, trebao zaigrati od prve minute protiv Crvene zvezde. 

Nikola Kalinić je doveden kao pojačanje iz Milana, ali nije se naigrao... U španjolskoj ligi je dobio par prilika, a u Ligi prvaka je sjedio na klupi. Vjerojatno će sjediti i večeras jer Atletico igra važnu utakmicu protiv Dortmunda, a Simeone više vjeruje Griezmannu i Costi u napadu.

Momčad od 11 igrača prema Transfermarktu vrijedi 326 milijuna eura.

(3-4-3) Courtois (Real) - Moreno (Liverpool) , Lovren (Liverpool) , Danilo (City) - Vidal (Barcelona) , Young (United), Gelson (Atletico), Draxler (PSG), Mahrez (City), Balde (Inter), Kalinić (Atletico)




 

Pročitajte više