Vlašić smiruje tenzije: "Moramo osluškivati Blankino tijelo"



JOŠKO VLAŠIĆ ponosan je na Blanku i njen rezultat na splitskom mitingu te naglašava kako je najboljoj hrvatskoj sportašici u sezoni potrebno više odmora nego ranije. Posebno mu je drago zbog atmosfere koju je najboljoj hrvatskoj sportašici priuštilo 11.000 navijača u Areni, a dojmove je podijelio s čitateljima Indexa.

"Zaista je bio nesvakidašnji događaj, za Blanku je to vrlo emocionalan miting. Dočekali smo ga puna srca, a obveze su pred domaćom publikom uvijek puno veće", rekao je Blankin otac.

Vlašić je slikovito usporedio kako je za Blanku splitski miting poput ispita studentu:

"Znate kako je kad idete spremi na ispit, no svejedno se bojite nekog iznenadnog pitanja. Nešto da vas ne zatekne iznebuha. No, miting je išao divnim slijedom. Blanku, ali i ostale skakačice bodrile su četiri generacije. Za Blanku i sve nas koji je pratimo to je bio prekrasan doživljaj", kaže Vlašić i nastavlja:

"Uspjela je srušiti rekord mitinga, što nam je bio cilj. Zaista je bio poseban osjećaj kada je u takvom okruženju lovila svjetski rekord", pun je lijepih dojmova Joško. Ponosan je na Blankin rekord mitinga od 203 cm te obaranje svjetskog rekorda ne vidi kao imperativ. Slično razmišlja i hrvatska heroina.



"Nastavljamo kvalitetan rad, ali uz više odmora"

"Pritisak je bio golem, ali bio je pozitivan. Svaki me put atmosfera u Spaladiumu ugodno iznenadi, ovaj put su mi se ruke i noge počele tresti. Pokušala sam ostati mirna i razmišljati o tehnici skoka, a ne prepustiti se atmosferi. Bilo je teško i bilo je nabijeno emocijama. Imala sam mnogo navijača koji su od mene očekivali nešto posebno. Cilj je bio pobjeda s rekordom mitinga, a on je ostvaren", rekla je Blanka.

Njen je otac i trener pojasnio promjene koje su vidljive ove sezone, a ponajprije se to odnosi na preskakanje nekih mitinga.

"Moramo osluškivati Blankino tijelo. Sve su veće visine i od nje se uvijek očekuje rezultat te da napravi nešto više i bolje. Potrebno je više odmora između mitinga i kvalitetan rad da bi opravdala stečeni renome", zaključuje Vlašić.

Uspjeh u rodnom gradu sigurno će joj biti značajan impuls za nastavak sezone, u kojoj se od Blanke očekuje još puno lijepih trenutaka. Zasad se s pritiskom nosi izvrsno, vjerujemo da će tako ostati u budućnosti.

Pročitajte više