NBA

U NBA ligi nikad nitko nije odigrao utakmicu poput Damiana Lillarda

Foto: David Blair/Cal Sport Media via AP Images/Guliver

KOŠARKAŠI Portland Trail Blazersa pobijedili su u neizvjesnoj završnici New Orleans Pelicanse 125:124, a odličnu igru u redovima pobjedničke momčadi pružio je najbolji igrač tima Damian Lillard.

Osim što je ubacio ključna slobodna bacanja 1.2 sekunde prije kraja utakmice i tako postavio konačan rezultat, jer je Zion Williamson promašio šut za pobjedu u preostalom vremenu, Lillard je bio sjajan cijelu večer. Utakmicu je završio s 50 poena, šest skokova i 10 asistencija.

Postao je u ogledu protiv Pelicansa prvi košarkaš u povijesti NBA lige koji je susret završio s 50 ili više poena i 10 ili više asistencija, a da je pritom imao šut iznad 65 posto iz igre i bio bez promašaja s crte slobodnih bacanja. Za 50 koševa je Lillard uzeo tek 20 šuteva i pogodio njih 13, od čega je za tri poena gađao 6-13, a ubacio je i svih 18 pokušaja s linije slobodnih bacanja.

Dvadeset poena ubacio je u posljednjoj četvrtini utakmice u kojoj su gostujući Pelicansi vodili cijelo vrijeme izuzev u uvodnim minutama i nakon Lillardovih bacanja.

Brandon Ingram je za Pelicanse stavio 30, a Williamson 28 uz pet skokova i osam asistencija.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više