Vranković potpisao na dvije godine: "Imao sam još ponuda, ali Cibona mi je interesantna"

PREKRASAN proljetni dan iskoristili su košarkaši Cibone za lagani trening na otvorenom, na starom Ciboninom igralištu na Tuškancu. Povod je bilo svečano predstavljanje novog trenera prve momčadi aktualnog izbornika hrvatske reprezentacije Josipa Vrankovića.

> Vranković službeno novi trener Cibone: "U ovoj momčadi ima potencijalnih reprezentativaca"

Na istom mjestu večeras je bilo i otvaranje Cibonine škole košarke, pa su događaj popratili brojni mediji, uz prigodni zabavni program. Prisutni su dobili priliku zaigrati sa Ciboninim košarkašima Bojanom Bogdanovićem, Tomislavom Zubčićem, Karlom Vragovićem i Goranom Vrbancem.

Antunović: Iz Cibone su pobjegli i miševi
 
Novog trenera Vrankovića predstavio je direktor kluba Zdenko Antunović koji je zajedno s predsjednikom Ivicom Lovrićem i zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem stigao na Tuškanac.

"Hvala svima koji nas pratite i hvala Josipu Vrankoviću što je preuzeo momčad u ovako teškom trenutku. Preuzeli smo klub u potpuno devastiranom stanju, iz Cibone su pobjegli i miševi. Budimo se i spavamo sa Cibonom kako bi je spasili", rekao je Antunović.

"Imao sam još neke ponude, ali mi je Cibona bila interesantna zbog dva, tri igrača koji su potencijal za reprezentaciju. Mislim da ti igrači mogu igrati puno bolje i davati više na terenu. Želim vratiti Cibonu tamo gdje pripada", rekao je Vranković koji je potpisao ugovor na dvije godine.

"Nećemo privući publiku lošim igrama"

"Vidite koje je vrijeme, a Cibona mijenja trenera, situacija je alarmantna. Ovo je veliki klub, ljudi koji ga vode ulažu velike napore kako bi nešto napravili. Mislim da u ovoj momčadi igrači imaju puno energije, samo to trebaju izbaciti iz sebe na terenu. Još uvijek snimamo situaciju u momčadi pa je teško reći nešto više nakon samo dva treninga. Cibona me intrigira zbog tih nekoliko igrača za koje mislim da mogu igrati puno bolje", kaže Vranković.

O rezultatskim ciljevima u Prvenstvu Hrvatske Vranković nije želio govoriti: "Prvenstvo se zahuktalo, ali nije prihvatljivo sada pričati o trofejima zbog aktualne situacije, ali i zbog starta od dva poraza. Volio bih samo da Draženov dom bude pun, a to nećemo postići lošim igrama", dodaje novi trener kojeg prvi izazov očekuje u subotu protiv Cedevite:

"Cedevita igra dobro, a kako ćemo igrati protiv njih puno ovisi o njihovom rosteru. Muče ih ozljede, a slabiji su bez Vukušića i Edwardsa", zaključio je Vranković.

Spreman za nastavak borbe u domaćem prvenstvu je i Tomislav Zubčić koji se na starom Ciboninom igralištu zagrijao igrajući na jedan koš.

"Živ sam i zdrav, treniram punom snagom. Nadam se da će dolazak novog trenera promijeniti atmosferu u momčadi i da ćemo početi pobjeđivati. Sigurno je dodatna motivacija što smo pod okom izbornika", rekao je Zubčić.

Pročitajte više