LIGE PETICE

Vratio se Ramos i bio je onaj stari. Uvalio je lakat, carevao u tunelu i na terenu

Foto: REUTERS/Eric Gaillard

SERGIO RAMOS zadnju utakmicu prije današnje igrao je 5. travnja, kada je nastupio za Real protiv Chelseaja u uzvratu polufinala Lige prvaka.

Prva utakmica nakon 207 dana pauze te 143 dana nakon potpisa za PSG

207 dana kasnije te 143 dana nakon što je potpisao za PSG, odigrao je prvi meč za francuski klub, u 15. kolu francuskog prvenstva, u pobjedi 3:1 kod St. Etiennea. Zbog niza ozljeda Ramos je propustio trećinu prve sezone u PSG-u ili čak 20 utakmica. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Usprkos tome, kao i činjenici da mu je 35 godina, bio je sjajan. Posebno uzimajući u obzir da je zadnjih pet mjeseci daleko više vremena proveo u ordinacijama nego na terenima. 

Bio je glavni na terenu i u tunelu

Odigrao je cijeli meč, bio jako aktivan u obrani i napadu, a, naravno, kakav bi to bio meč Sergija Ramosa da se nije zakačio sa suparnikom? U 60. minuti napravio je upravo to s Khazrijem, najboljim strijelcem suparnika, kojeg je prethodno opalio laktom. 

Osim na terenu, Ramos je bio glavni i u tunelu. Jedan od najvećih braniča u povijesti igrače s kojima je dobar zove "braćom" te s njima ima poseban pozdrav. Sudeći prema onome što smo vidjeli u hodniku stadiona St. Etiennea, novi "bro" mu je Gueye. 

Pročitajte više