NBA

Trener Clippersa potvrdio sjajne vijesti za Zupca nakon njegove nove odlične partije

Foto: EPA

LOS ANGELES Clippersi su u noći na srijedu stigli do 46. pobjede u 69. utakmici sezone, sad nakon što su pobijedili Toronto Raptorse 115:96 uz novu odličnu partiju svog startnog centra Ivice Zupca.

Zubac je utakmicu završio s 18 koševa (šut 8-12, slobodna bacanja 2-2), 10 skokova, tri asistencije i blokadom za 30 odigranih minuta. Samo je jednom u ovoj sezoni ubacio veći broj poena (22 protiv Miami Heata u ožujku), a bio mu je ovo prvi double-double nakon gotovo mjesec dana i 13. ukupno u ovoj sezoni.

Najbolji skakač utakmice između Clippersa i Raptorsa nakon susreta je dobio pohvalu od najveće zvijezde svog tima Kawhija Leonarda, ali i obećanje trenera koje će ga dodatno motivirati u nadolazećim susretima. Tyronn Lue je rekao da je Zubac učvrstio svoju poziciju i da će ostati početni centar Clippersa i kad se Serge Ibaka vrati u rotaciju nakon ozljede, a Leonard o Zupcu dodao:

''Vjerujem mu na obje strane terena.''

Grafika: Sofascore za IndexSport

Zubac je u pobjedi protiv Raptorsa bio treći strijelac svoje momčadi. Samo su Leonard i Terence Mann (svaki po 20 poena) ubacili više od njega. Poraženi sastav je sa 16 poena predvodio Chris Boucher.

Dodajmo da Dario Šarić nije nastupio u porazu Phoenix Sunsa od Golden State Warriorsa koje je do pobjede 122:116 predvodio Andrew Wiggins s 38 poena i sedam skokova. Draymond Green je dodao triple-double od 11 poena, 10 skokova i 11 asistencija, a Stephen Curry 21 koš uz loših 7-22 iz igre i još gorih 1-11 za tri poena. Za Sunse je najviše ubacio Devin Booker, 34 koša.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više