TRANSFERI

Vrijedio je 100 milijuna eura. Daily Mail: Tko bi rekao da će biti u ovoj situaciji?

Foto: EPA

DELE ALLI je pred odlaskom iz Evertona te potpisivanjem ugovora s Bešiktašom. Povodom mogućeg odlaska, Daily Mail je napisao tekst o 26-godišnjem Englezu. "Bio je jedna od najvećih nada engleskog nogometa, a sada ga ne želi Everton. Nema puno opcija u napadu, ali sretni su što ga puštaju u Tursku. Allijev pad mogao bi izazvati tugu, posebice kod onih koji se sjećaju starih vremena", objavio je britanski medij.

Podsjećaju na izjave Mauricija Pochettina, argentinskog trenera koji je Allija vodio u Tottenhamu: "Maradona je bio talentiran, snažan, brz, moćan, a njegov karakter bio je pobjednički. Karizma je najbolje što ima. Kada uđe u svlačionicu, svi ga gledaju, žele ga dotaknuti i fotografirati se s njim. Slično je bilo s Ronaldinhom u PSG-u. A slično je i s Deleom. Kad zabije, djeca ga vole kao da je Ronaldinho."

Alli je u Tottenham došao 2015. iz MK Donsa za malo više od šest milijuna eura. U londonskom klubu bio je do siječnja 2022. godine, a 2016. i 2017. proglašen je najboljim mladim igračem Premier lige. 

"Tko je mogao predvidjeti da će se naći u ovoj jadnoj situaciji?"

Dolascima Josea Mourinha i Nuna Espirita Santa na klupu Tottenhama Allijeva karijera krenula je nizbrdo. "Kada je Antonio Conte došao, šteta je već bila učinjena", smatra Daily Mail. Njegovu karijeru nije oživio ni trener Frank Lampard u Evertonu, a sada bi mogao napustiti Englesku i zaigrati za turski klub.

"U danima kada je Alli blistao pod Pochettinom, tko je mogao predvidjeti da će se naći u ovoj jadnoj situaciji, u godinama u kojima bi trebao najbolje igrati?" pitaju se za kraj u Daily Mailu. Alliju ugovor s Evertonom vrijedi do 2024. godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 16 milijuna eura. Najviše je, također prema TM-u, koštao u svibnju 2018. - točno 100 milijuna eura.

Pročitajte više