HRVATSKI NOGOMETAŠI

Vrsaljko: Bruno Petković i ja živjeli smo zajedno u 20 kvadrata

Foto: EPA

ŠIME VRSALJKO vratio se u velikom stilu nakon godinu dana izbivanja zbog ozljeda. U utorak je protiv Liverpoola za svoj Atletico Madrid odigrao fantastičnih 90 minuta i potvrdio povratak u formu.

Takav će trebati reprezentaciji na Europskom prvenstvu, a za Novu TV je komentirao neke nove igrače u kadru Zlatka Dalića, prije svih Brunu Petkovića i Nikolu Vlašića.

"Svježa je krv uvijek dobrodošla, s njima smo dobili agresivnost, mladost, svježinu. Bruno i ja živjeli smo zajedno dok je on imao 14 godina, a ja 16 u 20 kvadrata. Čudo mi je što prije nije dosegao ovu razinu. Daje nam dimenziju više. A Nikola, poznavajući obitelj, veliki je radnik", rekao je.

Tvrdi da će biti spreman za Europsko prvenstvo.

"To je nešto posebno, više od sporta, što ja obožavam. Sigurno ću spreman dočekati EP i pomoći suigračima da napravimo bitan rezultat na Euru. Mi to možemo."

Govorio je zatim o utakmici protiv Liverpoola i pobjedi 1:0.

"Stvarno imaju fenomenalnu sezonu, kvalitetna su momčad taktički, ali svi koji igraju protiv nas znaju da su to teške utakmice i da smo jako naporni. Tamo neće biti lako, ali mi smo spremni", rekao je pa se osvrnuo na šalu da je u džep strpao Sadija Manea, jednog od najboljih nogometaša svijeta.

"Došlo je to do mene, simpatično je, ali ja sam profesionalac. Svaku utakmicu dajem maksimum, bilo to u prvenstvu ili Ligi prvaka. Nije bitno protiv koga igram i želim svakog suparnika pospremiti u džep."

Na Euru Hrvatska igra protiv Engleske i Češke, dok bi treći protivnik mogla biti Srbija.

"Zašto izbjegavati? Nije loše odmah osjetiti vatru u grupi, ja sam za. Neka budu teške utakmice, napete, da svi navijaju i uživaju", rekao je pa se prisjetio dočeka 2018.

"Neću reći da se često sjetim tog dočeka jer onda se 2-3 minute dobro osjećam pa me uhvati tuga zašto nije tako i dalje. Ostaje u meni taj osjećaj, teško ga je riječima objasniti. Ovako se mjesečno dva puta sjetim. Volio bih da se ponovi, Hrvatska je svima u srcu, ispred svih."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više