Vučić ozbiljno o kandidaturi: "Sljedeće godine krećemo graditi stadione za SP"

Foto: EPA

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas s premijerima Grčke, Rumunjske i Bugarske o zajedničkoj kandidaturi za organizaciju svjetskog i europskog prvenstva u nogometu.

Vučić je novinarima poslije sastanka kazao da je dogovoreno formiranje organizacijskog odbora za kandidaturu za Euro 2028. i SP 2030., koji će brojati 16 članova. Po četiri iz svake zemlje.

> Srbija, Bugarska, Grčka i Rumunjska započeli pregovore oko kandidature za SP

> Službeno: Srbija podnosi kandidaturu za organizaciju SP-a i EP-a

"Izrazili smo želju i nadu da se kroz taj inicijalni odbor naše zemlje zajednički kandidiraju za domaćinstvo Europskog prvenstva u nogometu 2028. godine i Svjetskog prvenstva u nogometu dvije godine kasnije", poručio je predsjednik Srbije naglasivši da se u prosincu 2021. prikupljaju materijali te da će se u ljeto 2022. donijeti odluka.

Prema njegovim riječima, osim izgradnje stadiona bit će potrebna i velika ulaganja u smještajne kapacitete, što je ocijenio kao "ogroman posao".

"Mi već sljedeće godine krećemo u izgradnju nacionalnog stadiona i više stadiona u različitim gradovima širom Srbije."

Iako su šanse za dobivanje toliko velikih natjecanja vrlo male, Aleksandar Vučić naveo je kolika je važnost da Srbija izgradi što više modernih stadiona širom zemlje, a ne samo u Beogradu.

Pročitajte više