Wall Street Journal impresioniran: Ledena je jedino mjesto gdje možete piti pivo i gledati utakmicu

"ZAGREB je u kolovozu osvanuo sa 77 reklamnih panoa na kojima je pisalo: Hokej se vratio", piše ugledni Wall Street Journal u uvodu teksta o Medveščaku. Dosta prostora su strani mediji posvetili ambicioznim hokejašima iz Ledene dvorane, primjerice nedavno je i stranica NHL-a objavila članak o Medvjedima.

"Zagreb nakon više od 20 godina ponovo ima profesionalnu hokejašku momčad. Pod novim vlasnicima, tribine na kojima nekad sjedilo nekoliko stotina gledatelja, danas imaju šest tisuća ljudi, a rasprodane su čak i utakmice koje se igraju preko tjedna, piše Wall Street Journal.

Medveščak je nakon dugih pregovora postao člana EBEL lige i prvi je hrvatski klub u tom natjecanju. Stigla su mnoga pojačanja, trener Enio Sacilotto i generalni menadžer Doug Bradley su Kanađani, a prinove u momčadi su uglavnom iz Kanade i Amerike, dok je vratar Robert Kristan Slovenac.

EBEL liga broji deset klubova, šest iz Austrije, dva slovenska, jedan mađarski te Medveščak. "Liga je vrlo zahtjevna, ali u svakom slučaju korak naprijed za Medveščak", rekao je Bradley.

Euforija se ponovo vratila u Ledenu dvoranu, a Medveščak je krenuo u marketinšku ofenzivu. U klubu kažu kako je nakon odličnog početka sezone interes sponzora poprilično porastao.

Wall Street Journal opisuje sjajnu atmosferu na utakmici s Grazom: "Gledatelji su pjevali uz glazbu koja se kretala od AC/DC-a do balada, a sve je kulminiralo kad je Aaron Fox zabio gol iako je kasnije Medveščak poražen nakon izvođenja penala."

"Iako nisu bili zadovoljni suđenjem, gledatelji su zadovoljni otišli kućama. Navijači kažu kako su sretni zbog jeftinih ulaznica koje se prodaju po cijeni od 4.50 eura, dok ih ostale momčadi u ligi naplaćuju između 10 i 23 eura", piše WSJ.

Na utakmicama Medveščaka se može kupiti i alkohol, jer se za razliku od ostalih sportova poput nogometa, utakmice hokeja ne smatraju utakmicama visokog rizika. Medvjedi na svojim utakmicama žele vidjeti sve generacije gledatelja, a hokej promoviraju kao obiteljski sport. Navodi se da je to jedino mjesto gdje se može piti pivo i gledati sport, a popularnosti hokeja pridonose jeftine cijene piva. WSJ piše da pivo u Ledenoj stoji 3 eura, no ono je i manje od toga - pola litre košta 15 kuna.

Pročitajte više