Wally with the brolly strikes again: Englezi će biti svjetski prvaci zahvaljujući meni, a ne Capellu

BIVŠI engleski izbornik, legendarni Macca Mouse, smatra da je njegov nasljednik Fabio Capello "dno dna" od trenera te da su svi uspjesi engleske reprezentacije na početku kvalifikacija za SP jedino i isključivo njegova zasluga.

Steve McClaren koji je ocijenjen kao jedan od najlošijih engleskih izbornika u povijesti, nakon što nije uspio izboriti Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj, preuzeo je nizozemski Twentea (Twente je trenutno osmi u nizozemskom prvenstvu).

McClaren još uvijek sumnja u sposobnosti Fabija Capella, jednog od najplaćenijih trenera sviijeta:

"Poštujem uspjehe gospodina Capella, no prvo treba reći da su njegovi najveći uspjesi bili s klubovima u Italiji i Španjolskoj", kaže Macca Mouse.

Steve McClaren je ostao zapamćen i po naslovnoj slici The Suna, kada je nakon poraza od Hrvatske nemoćno stajao i gledao kako Bilićevi odabranici odnose pobjedu s Wembleya. Engleski novinari su ga tada prozvali Wally with a brolly (Budala s kišobranom). No, McClaren je odlučio uzvratiti udarac:

"Talijani razmišljaju predefenzivno. Je li Capello spreman preuzet rizik kada će biti potrebno? Nisam baš siguran. On će na teži način naučiti da stvari nisu baš takve kao što se čine kada ste na čelu najveće nogometne nacije na svijetu", rekao je Macca Mouse.

Engleska na startu kvalifikacija igra odlično, no prema McClarenu to je prvenstvno njegova zasluga.

"Momčad je u odličnoj formi i ponosan sam na svoj doprinos. Ja sam napravio sve pripreme za ovaj uspjeh, i razočaran sam kako su me se riješili. No, ipak sam svjestan da je za mene bolje da pokušam na drugom mjestu, a to je Twente."
 
"Mislim pogledajte ovo. Dao sam priliku Davidu Nugentu. Jedan nastup - jedan gol. Razmislite o tome. Stvorio sam i prostoru Stewartu Downingu, koji je vrhunska svjetska klasa. Napravio sam i hrabar potez kada sam Terrya stavio za kapetana. To je Capello iskopirao. Ljudi sve to zaboravljaju i na kraju sam završio kao žrtveno janje, no takav je život", kaže McClaren u svojem emocionalnom istupu.

McClaren smatra da je Premiership daleko najjača liga na svijetu te da niti Don Fabiju ne bi bilo lako na Otoku.

"Ja sam bio menadžer u teškom okruženju kakvo je Premier liga. Tko zna, da sam bio na čelu Milana, Juventusa i Reala, možda bi me zvali Don Stevio."

Bivši engleski izbornik se osvrnuo i na jučerašnju pobjedu Engleske nad Bjelorusijom.

"Ponosan sam na dečke, i mislim da mogu do samoga kraja. A to je naslov svjetskog prvaka."

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više