NBA

Warriorsi nakon drame poveli protiv Rocketsa, Paul isključen

Foto: Getty Images

AKTUALNI NBA prvaci Golden State Warriorsi svladali su u svojoj Oracle Areni Houston sa 104-100 u prvoj utakmici polufinala doigravanja u Zapadnoj konferenciji.

U napadački nepreciznoj i rastrganoj utakmici s uzbudljivom završnicom Golden State je uspio svladati Houston i doći do prve pobjede u seriji, samo 40 sati nakon što su u Los Angelesu svladali Clipperse u prvom krugu doigravanja.

Kevin Durant je s 35 koševa ponovno bio najbolji igrač Warriorsa, a Stephen Curry, koji je završio s 18 poena, ubacio je važnu tricu za 103-98 na 26 sekundi prije kraja. Draymond Green je s 14 koševa, devet skokova i devet asistencija bio na granici "triple-doublea", a 14 poena ubacio je i Andre Iguodala.

Kod Houstona je James Harden ubacio 35 poena, ali je trice gađao 4/16, iz igre 9/28, a promašio je i tricu za moguće izjednačenje svega 20 sekundi prije kraja nakon čega je Chris Paul izgubio živce uvjeravajući suce kako je fauliran pa je ekspresno isključen. Eric Gordon je ubacio 27 poena za Rocketse.

Druga utakmica serije bit će odigrana u noći s utorka na srijedu (4.30 sati) po srednjoeuropskom vremenu, ponovno u Oracle Areni.   

Pročitajte više