Wilder odbio Joshuu i poslao poruku Kralju Cigana: "Moramo odraditi revanš"

Foto: Getty Images / Guliver Image

SVE do borbe Deontaya Wildera i Tysona Furyja fanovi boksačkog svijeta smatrali su da Wilder jedini na svijetu u ovom trenutku ima šansu ugroziti vladavinu Anthonyja Joshue u teškoj kategoriji.

A onda se dogodio meč Wildera i Furyja i bio je to jedan od najboljih okršaja u teškoj kategoriji u posljednjih 20 godina. Wilder je dva puta rušio Furyja, ali Englez je ostatak meča odradio odlično. Mnogi smatraju da je trebao pobijediti, ali suci su na kraju borbu proglasili neriješenom. WBC naslov ostao je u vlasništvu Amerikanca.

Teška kategorija u boksu tako je nakon dugo godina pobudila veliko zanimanje fanova, a Joshua koji je nokautirao Klička i prvi je po IBF, WBA i WBO verzijama, pao je u drugi plan. Svjestan je toga i Englez, koji sada sa svojim promotorom Eddiejem Hearnom pokušava nagovoriti Wildera na veliku borbu na Wembleyju 13. travnja.

Sudeći prema riječima Amerikanca, od toga, barem zasad, neće biti ništa. U razgovoru za FightHype rekao je da želi revanš protiv Kralja Cigana.

"Bilo bi glupo boriti se s nekim drugim kada već imate borbu o kojoj svi pričaju. To bi jednostavno bilo glupo. Definitivno sam za borbu s Furyjem. Nas dvojica moramo odraditi revanš. Bila je to kontroverzna borba i kada je tako, onda je morate ponoviti", rekao je Wilder, a njegove izjave prenosi Fightsite.

 

Pročitajte više