Za 80 sekundi zabio dva gola i uzeo loptu za treći: "Sve je to super, ali Modrić..."

Foto: Profimedia

FEDE VALVERDE izveo je čudo na prijateljskoj utakmici Reala i Milana u Pasadeni. Milan je golovima Tomorija i Romera vodio 2:0 do 57. minute u predgrađu Los Angelesa. No, Real je onda pred 75 tisuća gledatelja izveo veliki preokret. Za njega je najzaslužniji sjajni Urugvajac.

Valverde je prvo za samo 83 sekunde postigao dva gola za izjednačenje, a onda je šest minuta prije kraja odličnim klizećim startom duboko u polovici Reala prekinuo napad Milana te uzeo loptu. Ona je došla do Modrića, koji je izveo potez utakmice. On je ušao na poluvremenu umjesto Camavinge te do same završnice bio nevidljiv. Ipak, tada je pokazao zašto je legenda najvećeg svjetskog kluba. 

Mjesec i pol prije 38. rođendana Modrić je primio loptu duboko na polovici Reala te od tamo odmah zrakom poslao fantastično dodavanje za natrčalog Viniciusa. On je u sprintu pokupio loptu kojom je Modrić sjajno prebacio obje obrambene linije Milana, izbio sam pred golmana i zabio za preokret i pobjedu 3:2.

Nakon utakmice Valverde je zasluženo primio nagradu za MVP-ja utakmice, a novinari su posebno hvalili klizeći kojim je opasan prodor Milana pretvorio u akciju za gol Reala. "Uživam uvijek kada uzmem loptu suparniku, ali u ovom slučaju nitko to ne bi primijetio da nije bilo Modrića. Nešto najbolje je imati uz sebe takvog velemajstora jer samo on može onakvu loptu pretvoriti u tako savršeno proigravanje."

Pročitajte više