Za VIP Open prijavljeno više od 100 parova iz 32 zemlje

MALO manje od mjesec dana prije početka turnira u odbojci na pijesku Svjetske serije, stanje na službenoj listi prijava za Swatch FIVB World Tour 2005 – VIP OPEN organizatorima daje razlog za zadovoljstvo.

Za zagrebački turnir do sad se prijavilo više od 100 parova, iz čak 32 zemlje, sa svih kontinenata. „Očekivali smo velik interes, no više od 100 dosad pristiglih prijava daje nam dodatni razlog za zadovoljstvo. S ponosom mogu ustvrditi da će VIP Open svim zaljubljenicima u ovaj atraktivan sport omogućiti da uživo vide svjetsku kremu muške odbojke na pijesku.“ - istaknuo je Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku.

Svoj je dolazak potvrdilo i svih top deset parova s aktualne svjetske rang-liste te nositelji brončanih, srebrnih i zlatnih odličja s OI u Ateni. Treba, prije svega, istaknuti dolazak Brazilaca Ricarda i Emanuela, aktualnih svjetskih prvaka (Svjetsko prvenstvo Rio de Janeiro, 2003.) i osvajača zlatne medalje na posljednjim Olimpijskim igrama u Ateni 2004. te najbolje svjetske kombinacije u posljednje dvije godine.

Riječ je o zvijezdama ovog sporta, čemu dovoljno u prilog govori podatak da su prošle godine od 16 turnira osvojili 7, a 2003. njih 5. Ljubitelji odbojke na pijesku imat će priliku vidjeti i Tandea i Franca, drugorangirani par sa FIVB-eve rang-liste, koji također dolazi iz vodeće sile u odbojci na pijesku - Brazila. Kao treći najbolji par na Svijetu u Zagreb dolaze, Švicarci Heuscher i Kobel.

Na VIP Open 2005 dolaze i svi ostali Top 10 parovi: Argentinci Conde i Baracetti (4), od ove godine s novim partnerima Salemom (Conde) i Depiaggiom (Baracetti), Nijemci M. Dieckmann i Reckermann (5), Brazilci Harley i Benjamin (6), 2 švicarska para Egger M. i Laciga M. (7) te Heyer i Laciga P. (8), Nijemci Scheuerpflug i Dieckmann Ch. (9) i kao (10) Australci Schact i Slack.

Pročitajte više