ZABIO VIŠE OD NEYMARA I CAVANIJA ZAJEDNO El Tigre do 12. zgoditka iz tek 13. šuta na gol!

Foto: Guliver Image/Getty Images

RADAMEL FALCAO bliži se 32. godini, ali u Monacu trpa više nego u najboljim danima u Portu i Atleticu.

Povratkom u Monaco prošle sezone nakon jalove dvogodišnje engleske avanture, tijekom koje je u Unitedu i Chelseaju zabio tek pet golova, opet se vratio na svoj prosjek od 30 golova.
 
Iako je ova sezona tek počela, a Falcao odigrao samo 11 utakmica, već je na 12 golova, a sve ih je postigao u osam utakmica Ligue 1.

Njegove žrtve bile su Toulouse kojem je zabio jedan gol u pobjedi 3:2, Dijon tri gola (4:1), Metz jedan gol (1:0), Marseille dva gola (6:1), Strasbourg dva gola (3:0), Lille dva gola (4:0) i konačno sinoć Montpellier u osmom kolu jedan gol (1:1).
 
Falcao je s ovih 12 golova ostvario par iznimnih postignuća.
 
Naravno, u francuskoj ligi je daleko najbolji strijelac, jer je Cavani koji je na drugom mjestu postigao sedam golova. Ali Falcao je sam zabio više nego Cavani i njegov suigrač Neymar. Najskuplji nogometaš svijeta postigao ih je četiri.

Falcao je nadalje postigao više od pola ukupnog broja prvenstvenih golova (22) njegovog kluba.
 
Kolumbijac je najefikasniji strijelac Ligue 1, ali odlično kotira i u "momčadskoj konkurenciji", jer ako pogledamo tablicu, vidimo da su među klubovima više od njega zabili samo PSG, Bordeaux i Lyon!
 
Konačno, o Falcaovoj ubojitosti dovoljno govori ovaj podatak: gol Montpelliereu bio mu je 12. prvenstveni zgoditak, od sveukupno samo 13 udaraca na gol!

Pročitajte više