Zagreb CO uzeo važne bodove u Norveškoj, Lazarov zabio 10 golova

HRVATSKI rukometni prvak CO Zagreb pobijedio je u prvoj utakmici skupine C ovogodišnje Lige prvaka u gostima kod norveškog Fyllingena. U odnosu na prošlu sezonu, Zagreb je slabiji za Duvnjaka i Vorija, ali protiv Norvežana se očekivala pobjeda. Fyllingen je bez značajnijeg uspjeha u ovom natjecanju, a prošle su godine ispali u 3. kolu Kupa kupova.

Vrlo sigurno su hrvatski prvaci otvorili novu sezonu u Ligi prvaka. Nakon izjednačenog početka utakmice i rezultata 6:6, Zagreb se odlijepio serijom 8:1 i stigao do vodstva 14:7 u 27. minuti. Na poluvremenu je bilo 15:9, a jedino lošije razdoblje su Zagrepčani imali u početnim minutama drugog poluvremena. Norvežani su priprijetili i smanjili na samo dva gola razlike (15:17), no, Zagrebovi igrači su tada ponovno ubacili u više brzinu, pojačali obranu i vrlo bezo se opet odlijepili na prednost od šest golova razlike (17:23), te su sigurno kontrolirali rezultat do kraja utakmice.

Odličan na vratima Zagreba bio je Gorazd Škof s 24 obrane. Najefikasniji u hrvatskom prvaku bili su Kiro Lazarov s 10, te Norvežanin Frank Loke i Tonči Valčić sa po 5 golova.

CO Zagreb će sljedeću utakmicu odigrati u srijedu, 7. listopada, kada će ugostiti švedski Alingsas. U skupini su još Ciudad Real, Hamburg, Kopenhagen i Alingsas, a prva četiri u skupini idu dalje.

 

Rukomet, Liga prvaka, 1. kolo C skupine:

Fyllingen – CO Zagreb 22:29

HSV – Alingsas (kasnije)

Pročitajte više