Zagreb potopljen i u Međimurju, Osijek lako do tri boda

U TRI večernja susreta HNL-a nije bilo većih iznenađenja, a postignuto je čak 11 golova. Osijek se lako obračunao s Lokomotivom, Međimurje je potopilo Zagreb, a Rijeka i Zadar prijateljski su podijelili bodove.



U Gradskom vrtu Osijek je favorit u svakoj utakmici. Lokomotiva je došla sa nadom da će odnijeti barem bod, ali bez Nine Bule i Željka Sopića. Obje momčadi imaju vrlo mlade igrače, ali domaćini su ipak iskusniji u prvoligaškim susretima. Mrežu gostiju načeo je Knežević u 22. minuti susreta iz slobodnog udarca sa 16 metara. U 39. minuti iz desnog kornera je ubacio Domagoj Vida, a Jugović na lijevoj strani hvata loptu i šalje ju u gol. Lokosi se nisu došli braniti, odigrali su dobru utakmicu u kojoj su stvorili nekoliko prilika, ali nisu uspjeli ugroziti Osječane. U 67. minuti Miličević je ubacio s desnog boka, a Nikšić je prekrasnim volejem lako svladio Kelavu. Do kraja susreta domaći igrači igrali su opušteno i smireno, bez pokušaja mijenjanja rezultata.
Osijek je ovom pobjedom skočio na peto mjesto na tablici koje dijeli s Cibalijom.

Prijateljski susret u Stanovima

Zadar na domaćem terenu igra bolje nego Rijeka u gostima. Zbog toga su Zadrani računali na tri boda, ali pogodak Đalovića bio je dovoljan da Rijeka uzme bod.

Mirna utakmica bez puno prilika završila je s miroljubivih 1:1. Već u 16. minuti Đalović je pobjegao svojim "čuvarima", došao na 20 metara od gola gdje se othrvao zadarskom dvojcu u obrani i loptu po travi poslao u mrežu. Zadrani su preuzeli inicijativu kako bi što prije izjednačili, ali nisu uspjali stvoriti prilike. Tek početkom drugog poluvremena Surać ubacuje u kazneni prostor, a Tadejević šalje loptu u vlastitu mrežu. Do kraja utakmice nije bilo većih prilika i podjelom bodova obje momčadi moraju biti zadovoljne.

Međimurci nisu Dinamo

Zagreb je doživio novi potop u Čakovcu. Iako su ohrabreni pobjedom nad vodećom momčadi prvenstva u prošlom kolu, Zagrebaši nisu uspjeli pokazati nikakvu igru na ovom gostovanju.

U prvih pola sata Međimurci su stvorili nekoliko prilika, ali tek u 32. minuti postižu pogodak. Golubović je zabio nakon što je vratar gostiju nespretno izbio jedan udarac iz daljine. Do poluvremena je Štimac već obavio dvije izmjene, ali bez učinka. U nastavku se nije popravila igra Zagreba, a domaćin zabija novi gol u 65. minuti. Golubović je zabio svoj drugi gol nakon greške drugog vratara Hercega koji je istrčao ostavivši prazan gol. Desetak minuta kasnije Plantić zabija na asistenciju Aganovića i Zagreb je potopljen.

Igrala se već 86. minuta kad je Georgijevski postigao autogol i donio Zagrebu malu utjehu. U 90. minuti Kovač popravlja gol razliku Međimurja i zabija za 4:1. Posljednjih deset minuta susreta kao da su svi čekali kraj utakmice, i možda je zato padalo toliko golova. U posljednjoj sekundi rezultat je još malo popravio Vugrinec zabivši za 4:2.

Zagreb je ostao na dnu HNL-a sa samo četiri boda. Nije viđen veći napredak u igri "Bijelih", a protiv čakovačke momčadi izgledali su kao momčad iz neke niže lige. Međimurci su uzeli velikih tri boda kojima su zauzeli deveto mjesto na tablici sa 16 bodova.

Pročitajte više