Zašto Barcelona ne vjeruje igraču od 150 milijuna eura?

Foto: Guliver Image/Getty Images

BARCELONA ga je prošlog ljeta dovela za 150 milijuna eura (105 + 45 kroz razne potencijalne bonuse), ali Ousmane Dembele nikog nije oduševio dosad na Camp Nou.
 
Dosad je 20-godišnji nogometaš, koji je u Barcelonu stigao tako što je Borussiju ucjenama natjerao da ga proda, odigrao samo devet utakmica i ostvario tri asistencije. 
 
Nije imao sreće ni s ozljedama. U rujnu je pokušao atraktivno odigrati petom i morao na pauzu. Povratak je čekao do siječnja, a onda se u drugoj odigranoj utakmici ponovno ozlijedio. U novom povratku protiv Getafea je zakazao i izgubio loptu čak 13 puta u samo 27 minuta. 
 

 
Dembele je veliko razočaranje doživio kada u utorak nije zaigrao za Barcelonu protiv Chelseaja (1:1). Katalonski klub je u Londonu nastupio s četiri veznjaka, a umjesto Dembelea priliku je dobio Aleix Vidal. To je Francuza toliko uzdrmalo da nije skrivao razočaranje kada je izlazio iz svlačionice nakon utakmice, otkriva Goalov novinar Ben Hayward.
 
Katalonski Sport javlja da se mladi Francuz nije snašao u Barceloni i da je to klub shvatio te da mu sada pokušava pomoći na sve načine. 
 
Nekoliko tjedana ozlijeđen je proveo u hotelu, nije uopće dolazio u svlačionicu i družio se sa suigračima. Samo je igrao videoigrice i razgovarao s prijateljima iz Francuske.
 
Osim toga, u klubu su otkrili da se nezdravo hranio pa su zaposlili profesionalnog kuhara koji će se brinuti da se mlada nada zdravo hrani. Morat će i početi i više učiti jezik jer još uvijek ne zna španjolski dovoljno dobro za normalnu komunikaciju s ljudima iz kluba.
 
Razočaran je i jer u Barceloni nije pronašao kuću koja mu odgovara, s tri odvojena kata za njega, oca i majku. 
 

 
Sve to planira iskoristiti Arsenal koji je navodno spreman poslati ponudu za njega u sljedećem prijelaznom roku. Barcelona ga se ipak ne planira riješiti, još uvijek misle da može postati jedan od najboljih igrača svijeta. Međutim, u ovom trenutku mu ne vjeruju. Govori to i izjava trenera Ernesta Valverdea koji je rekao da je Dembele potpuno spreman za naredne utakmice, ali da je on taj koji odlučuje tko će i koliko igrati.
 

Pročitajte više