HNL

Zašto je Hajduk potjerao Kopića? Ovako je to Štimac objasnio za Index

IGOR ŠTIMAC je u listopadu prošle godine gostovao u Indexovom studiju i, među ostalim, ispričao kako je novi privremeni trener Dinama Željko Kopić dobio otkaz u Hajduku 2018. godine. Štimac kaže da je Kopić dobio otkaz jer je bio na piću s njim i novinarom Zdravkom Reićem.

Štimac: Kopić nam je ispričao sve anomalije u Hajduku

"A kažu ne petlja se Naš Hajduk u rad Uprave. Ne petlja se, a Kopić dobije otkaz direktno od njih zato što je navodno viđen sa mnom. Da, bili smo kod mene na piću. U to vrijeme se već šest dana zna da Kopić dobiva otkaz i on je toga svjestan. Kad su takva pisanja u pitanju, više nemaš autoritet u svlačionici. U trenutku dok traje sastanak Nadzornog odbora, koji treba odobriti njegovu smjenu, on dolazi kod mene kući da mi zahvali za podršku i da se oprosti", započeo je Štimac pa dodao:

"Ispričao nam je sve anomalije koje se događaju u Hajduku. Jako neobično za klub koji se trudi prikazati sliku poštenja i transparentnosti, nema politikantstva, nema nepotizma, a svega ima."

Kopić trebao ostati pa na kraju ipak dobio otkaz

Ipak, tadašnji predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj obznanio je da će Kopić ipak ostati trener Hajduka, ali i ta se odluka već sutradan promijenila.

"Otišao je nakon našeg razgovora, a na radiju vijest da Kopić ostaje u Hajduku. Nadzorni odbor je tako odlučio. Zove me na telefon i pita: 'Kako ću raditi svoj posao? Pa ja više nemam autoritet u svlačionici, smijenili su me prije sedam dana. Kome da ja dođem sutra u svlačionicu?' Odgovorio sam mu da mora otići tamo i biti najbolji trener što može, kao da se ništa nije dogodilo", ispričao je Štimac pa nastavio:

"On sutra ujutro ode tamo, dođe na trening i kažu mu da se javi predsjedniku. Dođe kod predsjednika, a, osim njega, čekaju ga još dva čovjeka. Pitali su ga je li jučer bio na kavi sa mnom i Reićem, on im je odgovorio da jest te su mu onda poručili da je to problem i da više nije trener Hajduka."

Pročitajte više