Zbog Neymarove ozljede Parižani na mukama, nitko ne zna kad će se vratiti

Foto: EPA

UTAKMICU protiv Strasbourga u osmini finala francuskoga kupa Neymar je završio u 62. minuti i napustio teren u suzama. Parižani još od utorka strepe i čekaju vijesti o ozbiljnosti ozljede, odnosno očekivanom trajanju oporavka.

I u subotu je trener Thomas Tuchel konačno izašao u javnost s novim informacijama, koje su više nepotpune negoli loše.

"Počeo je s tretmanima, Moramo pričekati još nekoliko dana za procjenu datuma povratka. Liječenje ovisi o tome kako će se ozljeda razvijati idućih dana", rekao je Tuchel.

Neymara je neopreznim startom ozlijedio Moataz Zemzemi, nakon čega su ga odveli u bolnicu, a Tuchel je skoro cijelu presicu nakon utakmice proveo kukajući zbog sudbine najskupljeg nogometaša svijeta. Posebno ga je brinulo to što se radi o istoj metatarzalnoj kosti stopala koju je ozlijedio lani.

Da stvar bude gora, Parižani su već nekoliko tjedana bez Marca Verattija.

"Njih dvojica naši su ključni igrači, ali pronaći ćemo rješenje. Imamo sjajnu momčad i igrače koji uvijek mogu napraviti razliku", kaže Tuchel.

U domaćem prvenstvu još će nekako preživjeti bez Neymara jer ima 10 bodova više i tri utakmice manje od prvog pratitelja Lillea, ali ne vrati li se 26-godišnji brazilski superstar do 12. veljače i prve utakmice osmine finala Lige prvaka protiv zahuktalog Manchester Uniteda, Parižani bi mogli biti u velikim problemima. Domaće trofeje već su uračunali, Liga prvaka je jedino što ih zanima i što će odrediti Tuchelovu sudbinu na kraju sezone.

Pročitajte više