Zekić: Ako se netko plaši punog Poljuda, onda je pogriješio profesiju

Foto: Hina

PRED nama je novi derbi HNL-a, u 17. kolu Osijek gostuje kod Hajduka u dvoboju za drugo mjesto (subota, od 18 sati). Obje momčadi trenutačno su na 28 bodova, 12 manje od vodećeg Dinama i dva više od Rijeke.

Osijek je ove godine već dvaput pobijedio Hajduk, ali oba puta na svom terenu. Na Poljudu su Splićani u posljednje tri godine slavili šest od sedam puta.

Trener Osijeka Zoran Zekić vjeruje da će njegova momčad ponoviti dobru igru iz prethodnih derbija.

"Ovo je prva od dvije međusobne utakmice s Hajdukom u svega nekoliko dana i trenutno nam je najbitnija. Veliki je motiv igrati na Poljudu, atmosfera će sigurno biti užarena, kakva je inače u pravom derbiju. Stalno se piše da puno lakše igramo u derbijima, ali ne bih ja rekao da je to za nas bio lakši posao, nego nam je momčad u tim susretima izgledala bolje nego u nekim drugim utakmicama. Nadam se da će tako biti i ovaj put, ne samo jer je derbi u pitanju nego prvenstveno zbog činjenice da nam trebaju bodovi protiv izravnog konkurenta na tablici. Ukratko, želim da svi budemo ponosni, uključujući i naše navijače, kako smo odigrali susret, a onda ni rezultat ne bi trebao izostati", rekao je Zekić.


 
"Od kada sam trener Osijeka odigrali smo samo jedno pravo poluvrijeme na Poljudu, onako muški, momčadski i hrabro, što će biti nužno i u subotu, vjerujem da ćemo biti pravi. Što se mene tiče, jedva čekam da počne utakmica! Hajduk je promijenio trenera, a znamo da svaka promjena donosi i neke nove stvari u igri. Ne smijemo im dopustiti da te njihove promjene pretvore u svoju prednost na terenu, no više bi moji igrači trebali znati što ja želim od njih i koje zahtjeve moraju ispuniti jer smo puno dulje zajedno u odnosu na Kopića i Bijele. Mislim da je to naša prednost", dodao je trener Osijeka.

U prošlom kolu Osijek je protiv Cibalije iznenađujuće prosuo bodove.

"Nisam bio nezadovoljan kako smo odigrali tu utakmicu! Imali smo potpunu dominaciju, 16 udaraca prema vratima i 14 kornera, neiskorišteni jedanaesterac i dosta prigoda, ali ne mora to uvijek biti materijalizirano kroz rezultat. Nema nikakvog razloga da gubimo samopouzdanje, samo treba unijeti još više emocija u igru. Ne gledam na dvostruki ogled sa Splićanima kao na nekakvo opterećenje, bez obzira na to koliko su nam značajne obje utakmice. Trenutno su mi sve misli isključivo vezane za prvenstveni dvoboj".

"Što se pak tiče atmosfere i naboja na Poljudu, to bi i našoj momčadi trebao biti veliki motiv. Zar nije bolje igrati u takvom ozračju nego pred niti 300 gledatelja na nekim drugim stadionima? Ako se netko boji igrati pred ispunjenim tribinama i plaši ga huk i galama suparničkih navijača, onda je definitivno pogriješio profesiju", zaključio je Zekić.


 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više