Zekić: Dobijemo Hajduk dvaput u Splitu pa izgubimo doma od Istre. To je stvar glave

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

GORICA i Osijek u nedjelju od 17 sati u Velikoj Gorici igraju utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a. Gostujuća momčad traži u Turopolju važne bodove, koji bi je ostavili u igri za četvrto mjesto, odnosno plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Utakmicu s Goricom najavio je trener Osijeka Zoran Zekić.

"Bralić i Lovrić nam nedostaju zbog kartona, Malenica je ozlijeđen, a Fućak će vrlo brzo dobiti šansu nakon duge stanke, no nećemo ga stavljati već protiv Gorice. Sve je dakle jasno s kakvim snagama idemo tamo. Manje su bitna imena i što piše na leđima, puno je važnije ono što nosiš na prednjoj strani dresa", rekao je Zekić.

"I dosad je bila svaka utakmica bitna, nekada smo bili bolji, nekada nažalost lošiji, zato i imamo ovakvu borbu za četvrtu poziciju. Bez neke posebne filozofije, čeka nas jako značajnih 90 i nešto minuta.

Moramo što bolje ući u taj susret, biti koncentrirani i pokazati kvalitetu, a naravno da se nešto pita i protivnika. Mislim da smo ove godine pokazali koja nam je nit vodilja i kada god smo bili fokusirani, rastrčani i odlučni, onda smo dobro i prolazili, rekao je trener Osijeka.

"Ne smijemo si stvoriti pritisak"

"Štošta nam se izdogađalo ove sezone. Eto, dobili smo Hajduk oba puta u Splitu, a izgubili nakon deset godina kod kuće od Istre. Tako da ne mora to ništa značiti. Sve je stvar glave. Kad se netko bori za nešto, onda to mora i pokazati na terenu, posebno u odnosu na protivnika koji nema nikakvoga imperativa.

Zašto bi nas nešto pritom sputavalo, ne smijemo si stvoriti pritisak, nego iskazati veliki motiv. Imamo i dug sami prema sebi, klubu i navijačima. Jednostavno je nedopustivo da odigraš utakmicu, a da ne možeš poslije pogledati sam sebe i osobno si priznati da si dao sve od sebe", zaključio je Zekić.

Pročitajte više