Real Madrid

Zidane u intervjuu za francuski medij 40 minuta govorio o Toniju Kroosu

Foto: Getty Images

TRENER Reala iz Madrida Zinedine Zidane dao je intervju za francuski web portal Real France u kojemu je gotovo 40 minuta govorio o Toniju Kroosu.

Zidane Kroosa trenira od siječnja 2016. godine, uz pauzu u nepunoj sezoni 2018./2019., kada je na klupi Madriđana zamijenio Rafu Beniteza, a Nijemac je uvijek bio vitalni dio njegova veznog reda s Casemirom i Lukom Modrićem.

"Kada sam došao na klupu bio sam sretan što ću surađivati s Kroosom. Istina je da ću nakon trenerske karijere moći kazati kako sam trenirao Cristiana, Balea, Modrića, Ramosa, ali ću isto tako reći da sam trenirao Tonija Kroosa. Impresivno ga je vidjeti kako trenira svaki dan. Govoriti o njemu znači govoriti o nekome tko je vrhunski", kazao je francuski strateg s kojim je Kroos osvojio tri uzastopne Lige prvaka.

Iako na terenu nije jedan od onih koji puno govore, za Zidanea je Kroos jedan od igrača koji imaju najveći autoritet u Realovoj svlačionici.

"Toni ne priča puno i dosta je rezerviran, ali kada priča, onda priča o nogometu i to radi sa svima: trenerima, kolegama igračima... Ne prestaje govoriti. Vidio sam mnogo diskusija gdje je njegova prisutnost bila ključna."

Kroos je u Real Madrid stigao 2014. godine za 25 milijuna eura nakon što je s Njemačkom osvojio naslov svjetskog prvaka. Izvan terena on vodi miran život, što je prema Zidaneu ključ ogromnog uspjeha koji je ostvario u karijeri.

"Njegov život su nogomet i obitelj. Ostalo nije važno. Bit će zapamćen kao spektakularan igrač, jedan od najboljih na svojoj poziciji u povijesti. Divim se njegovu umu", zaključio je francuski strateg.

Pročitajte više