Žižić raskinuo s Asvelom i potpisao za Cedevitu, Cibona dovela Pankracija Baraća

ANDRIJA ŽIŽIĆ napustio je redove svog dosadašnjeg kluba francuskog Asvela i potpisao za Cedevitu u koju se vraća nakon što je prošlog ljeta otišao u Francusku.

"Vratili smo našeg stožernog igrača. Žao nam je što na ljeto nismo nastavili suradnju s njim, ali želio je pokušati igrati u Francuskoj. Šteta što nam se nije vratio ranije, puno bi nam pomogao u posljednjim utakmicama", kazao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

"Problem je što Žižić ne može igrati u Eurokupu, ali puno bi nam mogao dati u završnici NLB-a i hrvatskog prvenstva. Poznaje klub i dobro je što ne treba puno vremena za prilagodbu", dodao je Mamić.

Asvel nije precizirao razloge rastanka s hrvatskim košarkašem, a nisu otkriveni niti detalji oko raskida ugovora. Francuski mediji javljaju kako od svog dolaska prošlog ljeta Žižić propustio izboriti bolji status u momčadi, a u prosjeku je zabijao 5,5 poena i tri skoka po utakmici.

Nakon početka profesionalne karijere u Splitu i prvog naslova prvaka Hrvatske 2003., Žižić je igrao za Cibonu, Barceloni, Olympiacos, Panathinaikos, Galatasaray, Zaragozu, a prošlog je ljeta iz Cedevite, gdje je bio prvi strijelac i skakač momčadi, prešao u Asvel.

Pojačala se i posrnula Cibona. Prije kraja prijelaznog roka trener Vukova Dražen Anzulović doveo je Rankracija Baraća s kojim je surađivao u belgijskom Charleroiju kada su osvojili tamošnje prvenstvo, piše košarka.hr.

29-godišnji hrvatski košarkaš do sada je igrao za Cedevitu (2000.-2004), pa četiri godine za Zadar, a nakon Belgije vratio se u Zagreb. Cibona mu je četvrti veliki hrvatski klub u karijeri.

Pročitajte više